Helyi sport

2015.09.22. 15:44

Női kézilabda NB I - Érd-Mosonmagyaróvár 23-18

A félidőben egy góllal vezetett az Érd, a vége 5 lett.

kisalfold.hu

Érd–Mosonmagyaróvár 23–18 (11–10)

Érd, NB I-es női mérkőzés, 1200 néző. V.: Andorka, Hucker.


Érd: JANURIK – KLIVINYI 5, Signaté 1, Barján 1, KISFALUDY 2, Havronyina 1, KRPEZS-SLEZÁK 9/1. Cs.: Gridnyeva (kapus), M. González 2, Takács K. 2, A. Bulatovics, Fekete B. Edző: Szabó Edina.


Mosonmagyaróvár: STOJAK – Katona F., KISS N. 6, Rajnohová 1, Morena 1, FILIPOVIC 6, Szepesi 3/1. Cs.: Gyimesi, Csala, Dombi 1, Gerháth, Bízik R., Vékássy, Bouti. Edző: Hlavaty Tamás.  


Hétméteresek: 4/1, ill. 1/1. Kiállítások: 10, ill. 14 perc.


Jól kezdett a vendéggárda, a 8. percben 4–1-re vezetett, de előbb egyenlített az Érd (4–4), majd három góllal ellépett (10–7). A szünetig egyre felzárkózott a Mosonmagyaróvár. A fordulás után is sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, a hazaiak csak a végjátékban biztosították be győzelmüket.


[namelink name="Hlavaty Tamás"]: – Nagyon sajnálom, hogy végül öt góllal kikaptunk, ez egyáltalán nem tükrözi a mérkőzés képét. Csapatom határozottan védekezett, jó volt a kapusteljesítmény, a támadójátékunk azonban hullámzott.


 



Előzmények - Az érdi együttes egyelőre csak a nyolcadik helyen tanyázik az idei bajnokságba, viszont négy mérkőzés után felesleges lenne messzemenő következtetéseket megállapítani, pusztán a tabellán elfoglalt pozícióból. Még egyik csapat sem került igazán csúcsformába, miközben van olyan együttes, amelyik kifejezetten nehéz ellenfelek ellen kezdett, megint mások pedig a könnyedebb nyitány következtében hamar megtollasodhattak. Annyi biztos viszont, hogy az érdi együttes nem úgy kezdett, ahogy azt előzetesen tervezhette. Ugyanis, első bajnoki összecsapásán meglepetés vereséget szenvedett hazai pályán, a tavalyi kilencedik Váctól. Ezt követően egy vereség és két győzelem az érdi mérleg, viszont ez utóbbiak már nem igazán minősítenek semmit, hiszen kivétel nélkül mindegyik kötelező eredmény volt. Az Érd Arénában ugyan jócskán alulmaradtak az ETO ellen, de budaörsi és békéscsabai ellenfelükkel már könnyedén elbántak. Így csak annyi lehet biztos, hogy egy erősebb és rutinosabb ellenfelet látogatnak a hétközi forduló során a mosonmagyaróváriak, ahol elsődleges céljuk a becsületes helytállás lehet, tehát, hogy kihozzák a mérkőzésből a reális maximumot.


Tisztességgel felkészültünk az ellenfélből és mindent megteszünk majd a pályán, hogy érvényesítsük az akaratunkat, de nyilvánvaló, hogy nem a miénk a kedvezőbb rajt pozíció – tette hozzá Hlavaty Tamás vezetőedző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában