Helyi sport

2015.09.07. 09:29

Kosárlabda - Hazai sikerrel emlékeztek Győrben

A szlovák Ruzomberok felett aratott győzelemmel emlékezett Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre a győri csapat. Hétfőn délelőtt ismét összecsap egymással a két gárda.

kisalfold.hu

A két évvel ezelőtti tragikus buszbaleset – melynek következtében Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző elhunyt – évfordulóján játszott egymással a két sportember emlékének adózva a CMB Cargo-UNI Győr és a szlovák MBK Ruzomberok.

A találkozó előtt adták át a legjobb utánpótlásedzőnek és utánpótláskorú játékosnak járó díjakat. A Tapodi Péter-vándorserleget Gálosné Farkas Andrea vehette át Dagmar Imbergerovától, Tapodi Péter özvegyétől, míg Török Ágnesnek Fűzy András társadalmi elnök adta át a Fűzy Ákos-díjat.
Ezt követően dobhatták a játéktérre a labdát a nézők. A mintegy háromszáz szimpatizáns többzsáknyi játékot juttatott a pályára. A labdákat karácsony előtt a városi óvodáknak juttatják majd el.
Ami a mérkőzést illeti, hektikus játékot hozott, hol egyik, hol másik csapat vezetett nyolc-tíz ponttal. A végjáték aztán a zöld-fehéreknek sikerült jobban, s végül biztosan győztek. Ma délelőtt 10 órakor újra összecsap egymással a két együttes.

Jegyzőkönyv

CMB Cargo-UNI Győr–MBK Ruzomberok 71–62 (16–23, 20–15, 19–7, 16–17)
Győr, 300 néző. V.: Boros, Surányi, Kulcsár.

Győr: Radocaj 10/6, Horváth K. 10/3, Laklóth 6/3, Grigalauskyte 14, Goree 17. Cs.: Varga Zs. 4, Koch, Török Á., Takács 4, Pap R. 4, Kovács V. 2, László. Edző: Völgyi Péter.

Völgyi Péter: – Hullámzó volt a mérkőzés, melynek végén azért sikerült győznünk egy rendkívül agresszíven játszó csapat ellen. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában