Helyi sport

2015.09.04. 11:47

Kosárlabda - Edzője döntött a kedvenc sportágáról

A Soproni KC új kettes posztra igazolt játékosa Cliff Tucker. Hazájában a San Antonio Spursnek szurkol. <br> <br>

Botár László

Az Egyesült Államokból, közelebbről Texas állam nyugati határvárosából, Mexikó szomszédságából, El Pasóból érkezett Sopronba a SKC férficsapatának kettes posztra igazolt játékosa, Cliff Tucker. A kosaras biztató produkcióval mutatkozott be a soproni együttesben a múlt hét végi ausztriai felkészülési tornán.

„Valóban nem ment rosszul a játék, de bízom benne, azért lesz ez még jobb egyénileg és csapatszinten egyaránt" – kezdte az amerikai kosaras, aki texasi lévén a három NBA-csapatból – Dallas Mavericks, Houston Rockets és San Antonio Spurs – választott magának kedvenc együttest.
„Ha a kosárlabda szóba kerül, sokszor megkérdezik ezt, s egyértelmű a válaszom, tényleg ebben a háromban benne van a csapat, melynek szorítok, ez pedig nem más, mint a San Antonio. A Spurs az, amely leginkább törekszik a csapatjátékra. És nemcsak a három texasi, hanem az NBA-ben szereplő összes csapat közül" – folytatta Tucker, aki játékosból már nem választott magának favoritot: „Sok NBA-játékos játékát szeretem, de kimondott kedvencem nincsen."

Tucker az egyetem elvégzése után Mexikóba került. Kérdés, mennyiben tér el az ottani stílus az egyetemi bajnokságban megszokott játéktól.
„Elég nagy mértékben. A mexikói felnőttbajnokságban jóval nagyobb, erősebb játékosok szerepelnek, mint az egyetemi ligában, tehát a test-test elleni fizikai harc jóval keményebb. Az egyetemi bajnokságban az iram nagyobb, viszont Mexikóban a játékban jóval kevesebb volt a kötöttség, és több a szabadság" – mesélte a játékos, aki a kosárlabda mellett sokáig az amerikai futballt is űzte. A kettősség egészen a középiskola befejezéséig tartott.

„Végül nem is én döntöttem, hanem az egyetemi kosárlabdacsapatban az edzőm. Felvetődött, hogy esetleg az egyetemen is párhuzamosan űzöm a két sportágat, ám ő nem engedte, mondván: elkapóként könnyen megsérülhetek" – mondta Cliff Tucker, aki mindhárom mezőnyposzton játszott már.

Hogy hol érzi magát a legjobban?

– Egyértelműen a kettes, azaz a dobóhátvéd a kedvenc posztom – felelte az amerikai kosaras.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában