Helyi sport

2015.09.25. 16:39

Gyirmóti győzelem a stadionavatón

Megérdemelt 2-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Gyirmót FC Győr együttese a Dunaújváros ellen.

kisalfold.hu

Háromezer néző előtt győzelemmel avatta fel új stadionját a Gyirmót FC Győr együttese.


Fotók


Gyirmót FC Győr - Dunaújváros PASE 2 - 0 (0 - 0)

Alcufer-stadion, 3000 néző. Vezette: Oláh (Pápai, Máyer)


Gyirmót: Rusák - Nagy S., Lázár, Balogh B., Présinger - Kiss M. (Tóth N., 85.) - Vass P., Madarász, Paku (Horváth A., 69.), Bori (Beliczky, 71.)- Simon A.


PASE: Szűcs L. - Villám, Lorentz, Gengeliczki, Koszó - Melczer, Petneházi, Jakab (Sóron, 82.), Czár - Eppel, Magasföldi (Orosz, 62.). Vezetőedző: Artner Tamás.


Gólszerző: Kiss M. (56.), Vass P. (74.)


Sárga lap: Kiss M. (59.), illetve Melczer (23.), Eppel (25.)


Ünnepélyes keretek között avatták fel a Gyirmót FC Győr új stadionját. A találkozót előtt többek között beszédet mondott Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó az MLSZ-től, illetve a tulajdonosok részéről Horváth Ernő és Horváth Ferenc is.


A hűvös időjárás ellenére sokan látogattak ki a Dunaújváros elleni találkozóra. A szezonban eddig valamennyi mérkőzését idegenben játszotta a Gyirmót, ennek ellenére a forduló előtt pontazonossággal a második helyen álltak a táblázaton, míg a vendégek kilencedik helyet foglalták el.


Az esélyeshez méltóan a Gyirmót kezdte aktívabban a játékot, főként a jobb oldali elfutásokban bíztak, de a beérkező labdákról rendre lemaradtak a támadók. A Dunaújváros igyekezett jól megszervezni a védelmét és főként a gyors ellentámadásokra alapoztak, de rendre tisztázni tudtak a hazai védők. Egyszer viszont Magasföldi óriási helyzetbe került középen, ám a támadó csúnyán fölé bombázott.


Az első játékrész második felében is a hazaiak birtokolták többet a labdát. A mezőnyfölény ellenére a támadásvezetésben rendre sok hiba csúszott, a pontatlan labdák miatt komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk, gól nélküli első félidő végén vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően Simon veszélyeztetett lövéssel a hazai oldalon, míg a vendégeknél Magasföldi elől Rusák mentett az utolsó pillanatban. A találkozó 56. percében sikerült megszereznie a vezetést a Gyirmótnak. Kiss Máté 18 méterről jobb lábbal, középről szépen kilőtte a kapu bal alsó sarkát. (1-0)


A folytatásban sem bízta a véletlenre a győzelmet a Gyirmót, a találkozó 74. percében Vass Patrik kapáslövésével kettő nullra növelte az előnyt. A Dunaújvárosban kevés átütő erő volt, megérdemelten győzött hazai pályán a Gyirmót FC Győr együttese az új stadion nyitómérkőzésén.

Fotók










































Gyirmót FC Győr - Dunaújváros PASE

Játékvezető: Oláh (Pápai, Máyer)


Gyirmót: Rusák - Nagy S., Lázár, Balogh B., Présinger - Kiss M. - Vass P., Madarász, Paku, Bori - Simon A.

Csere: Sebők (k), Beliczky, Tóth N., Bohner, Horváth A., Lengyel, Szegi.


PASE: Szűcs L. - Villám, Lorentz, Gengeliczki, Koszó - Melczer, Petneházi, Jakab, Czár - Eppel, Magasföldi. Vezetőedző: Artner Tamás.

Csere: Dániel (k), Sárközi, Csehi, Tóth Cs., Orosz, Fejős, Sóron.






A stadionavató részletes programja ide kattintva >>

Így néz ki az új stadion Gyirmóton





Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában