Helyi sport

2015.07.28. 16:15

Korán kezd a Sopron

A magyar női csapatok közül az elsők között kezdi a felkészülést a következő évadra az Uniqa Sopron bajnok és kupagyőztes együttese.

Botár László

  
Török Zoltán, a soproni klubot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, a korábbi évekkel ellentétben ezúttal szinte a teljes játékoskeret edzésbe áll majd jövő hétfőn.

A sportvezető közölte: az U18-as válogatottak a héten kezdődő szlovéniai korosztályos EB-n szereplő három játékos, Böröndy Dominika, Dubei Debóra, valamint Weninger Virág a kontinensviadal után egy hét pihenőt kap. Ők tehát két héttel a felkészülés kezdete után csatlakoznak a csapathoz.

Az ausztrál center, Abby Bishop szerződése november 1-jétől „él", ugyanakkor az Euroliga már október közepén elkezdődik. Vele még folyik az egyeztetés, a soproni klub vezetése szeretné, ha pár nappal a nemzetközi sorozat kezdete előtt megérkezne Magyarországra.

A szakmai stábhoz új gyúró érkezett Supka Zsófia, a labdarúgóedző, Supka Attila lánya személyében.

A felkészülés programja, az edzőmeccseken, tornákon való részvétel még nem alakult ki.

Török Zoltán még annyit tett hozzá, hogy a klub több új, modern berendezést szerzett be.

Az eddigi leereszthetők helyett betolható palánkokra játszanak majd a mérkőzéseken. Érdekes újdonság egy, az NBA-ben is használt, a centerképzést segítő berendezés. Állítható magasságról kell a játékosnak lekapni a labdát, majd a gép, szinte mint védőjátékos funkcionálva, próbálja kiszorítani, zavarni a dobásban a középjátékost. A gépek segíthetik a fiatal játékosok fejlődését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában