Helyi sport

2015.05.27. 14:19

Sördögök - Sabáli Balázs maradt az edző

Megszületett a megállapodás: a következő, 2015-16-os szezonban is a Sabáli Balázs vezette szakmai stáb irányítja a Sördögöket.

kisalfold.hu


Pár nappal a bajnokság befejezés után a következő szezonra nézve fontos bejelentést tett Pojbics Szabolcs, a klub ügyvezetője.

Pojbics arról tájékoztatta a sakc.hu-t, s rajta keresztül szurkolókat, hogy megállapodott Sabáli Balázzsal, így a következő évadban is az általa vezetett stáb irányítja a szakmai munkát csapatnál.

Sabáli Balázs
Sabáli Balázs


A stábbal az előző két szezonban mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában bejutott csapat a legjobb négy közé, ami összességében erőn felüli teljesítményként értékelhető. A jó eredmények tükrében tárgyalt a folytatásról, és hamar megszületett a megegyezés.

Ami a következő évad játékoskeretét illeti, azzal kapcsolatban konkrétumokkal még nem szolgálhat. A keddi elnökségi ülésen derült ki, hogy a következő szezontól öt idegenlégiós szerepelhet a férfi bajnokságban.

Viszont a most befejeződött bajnoksághoz képest a honosítottakként magyaroknak számító kosarasok többsége légiós lesz. Az új kiírásban a jegyzőkönyvben egy mérkőzésen legalább 7 hazai nevelésű játékos nevének kell szerepelni.

Hazai nevelésű játékosnak az számít, aki aki 21 éves kora előtt legalább 30 hónapon át a magyar versenyrendszerben játszott.

Forrás: sakc.hu.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában