Helyi sport

2015.04.17. 11:18

Férfi kézilabda BL - Négyes döntőbe jutott a Veszprém - fotók

Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel a múlt heti döntetlen után a vasárnapi hazai visszavágón legyőzte a Paris Saint-Germain együttesét.

kisalfold.hu

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó

MKB-MVM Veszprém - PSG 34-28 (16-12)

Gólszerzők: Ilic 7, Sulic 5, Nagy 4, Chema 4, Ugalde 4, Marguc 3, Gulyás 3, Ruesga 2, Terzic 1, Nilsson 1, illetve Hansen 15, Gunnarsson 3, Kopljar 2, Accambray 2, M,Tima 2, Abalo 1, Narcisse 1, Barachet 1, Melic 1

Továbbjutott: a Veszprém, 58-52-es összesítéssel.

A múlt heti meccs nagy részében remekül játszó, ám a gyengébb hajrá miatt csak 24-24-es döntetlent elérő magyar bajnok kicsit feszülten kezdte a visszavágót.

A vendégek már 3-1-re is vezettek, de Nagy Lászlóék gyorsan rendezték soraikat és sorozatban négy gólt szerezve, a 10. percben már két találatnyi előnyük volt. A PSG azonban tartotta magát, Nagy kiállítását kihasználva 6-6-ra egyenlített, majd a hazaiak hirtelen lendületbe jöttek, és négy góllal megléptek.

MKB-MVM Veszprém - Paris Saint-Germain. MTI Fotó: Kovács Anikó







Lemaradt a négyes döntőről a Szeged

Nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Szeged, mivel a Kiel elleni negyeddöntős párharcának visszavágóján 31-23-ra kikapott. A magyar csapat az első mérkőzésen két góllal, 31-29-re nyert, vagyis előnye nem volt elég a Final Fourhoz.

A múlt heti bravúros győzelem után Kielben gyorsan kiderült, hogy ezúttal egészen más mérkőzést játszik a két együttes. A hazaiak az 5. percre ledolgozták hátrányukat, majd masszív védekezéssel és hatékony támadásokkal fokozatosan növelték előnyüket.

A szegediek támadásban bizonytalanok voltak, a védekezésük pedig gyakran nem jelentett akadályt a kielieknek. A legutóbb ezüstérmes, háromszoros BL-győztes (2007, 2010, 2012) német csapat felszabadult játékkal biztosította helyét a sorozat kölni zárótornáján, melyen az MKB-MVM Veszprém, a Kielce és a Barcelona léphet még pályára.






Később:

Előzmény:







A hétvége program - Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó



vasárnap
MKB-MVM Veszprém-PSG 17.30
THW Kiel-MOL-Pick Szeged 19.30

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában