Helyi sport

2015.04.17. 11:18

Férfi kézilabda BL - Négyes döntőbe jutott a Veszprém - fotók

Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel a múlt heti döntetlen után a vasárnapi hazai visszavágón legyőzte a Paris Saint-Germain együttesét.

kisalfold.hu

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó

MKB-MVM Veszprém - PSG 34-28 (16-12)

Gólszerzők: Ilic 7, Sulic 5, Nagy 4, Chema 4, Ugalde 4, Marguc 3, Gulyás 3, Ruesga 2, Terzic 1, Nilsson 1, illetve Hansen 15, Gunnarsson 3, Kopljar 2, Accambray 2, M,Tima 2, Abalo 1, Narcisse 1, Barachet 1, Melic 1

Továbbjutott: a Veszprém, 58-52-es összesítéssel.

A múlt heti meccs nagy részében remekül játszó, ám a gyengébb hajrá miatt csak 24-24-es döntetlent elérő magyar bajnok kicsit feszülten kezdte a visszavágót.

A vendégek már 3-1-re is vezettek, de Nagy Lászlóék gyorsan rendezték soraikat és sorozatban négy gólt szerezve, a 10. percben már két találatnyi előnyük volt. A PSG azonban tartotta magát, Nagy kiállítását kihasználva 6-6-ra egyenlített, majd a hazaiak hirtelen lendületbe jöttek, és négy góllal megléptek.

MKB-MVM Veszprém - Paris Saint-Germain. MTI Fotó: Kovács Anikó



A szakasz hajrájában beállt a négy-ötgólos különbség a két együttes között. Carlos Ortega csapata nagyon jól kézilabdázott, Mikler kiválóan védett, a szünet négygólos veszprémi előnynél kezdődött (16-12).

A második félidőt is koncentráltan kezdte a magyar csapat, így hiába igyekezett a PSG, nem találta ellenfele védekezésének és támadásainak ellenszerét. A különbség folyamatosan nőtt, a 45. percben hét, majd kevéssel később már nyolc gólnyi volt.

Lemaradt a négyes döntőről a Szeged

Nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Szeged, mivel a Kiel elleni negyeddöntős párharcának visszavágóján 31-23-ra kikapott. A magyar csapat az első mérkőzésen két góllal, 31-29-re nyert, vagyis előnye nem volt elég a Final Fourhoz.

A múlt heti bravúros győzelem után Kielben gyorsan kiderült, hogy ezúttal egészen más mérkőzést játszik a két együttes. A hazaiak az 5. percre ledolgozták hátrányukat, majd masszív védekezéssel és hatékony támadásokkal fokozatosan növelték előnyüket.

A szegediek támadásban bizonytalanok voltak, a védekezésük pedig gyakran nem jelentett akadályt a kielieknek. A legutóbb ezüstérmes, háromszoros BL-győztes (2007, 2010, 2012) német csapat felszabadult játékkal biztosította helyét a sorozat kölni zárótornáján, melyen az MKB-MVM Veszprém, a Kielce és a Barcelona léphet még pályára.


A hajrában kicsit könnyelművé vált a magyar csapat, a bírók is több kiállítást ítéltek ellene, a vendégek azonban négy gólnál nem tudtak közelebb kerülni hozzá. A veszprémiek végül hatgólos sikerrel biztosították helyüket a Final Fourban, ahova korábban a Barcelona és a Kielce jutott be. A vendégeknél Mikkel Hansen volt az egyetlen, aki átütően játszott.

A dán irányító a második félidőben gyakorlatilag egyedül vitte hátán a csapatát, a párizsiak 28 találatából 15-öt szerzett, ám ez is kevés volt klubja sikeréhez. A Veszprém egymás után másodszor jutott be a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjébe - tavaly negyedik lett -, melyet idén március 30-án és 31-én rendeznek Kölnben.

Később: THW Kiel (német) - MOL-Pick Szeged 19.30 (az első mérkőzésen: 29-31)

Előzmény:

Magyar csapat még soha sem jutott egymás után kétszer a Final Fourba, a veszprémiek tavaly már jártak Kölnben, ám ott két vereséggel a negyedik helyen zártak. A Tisza-partiaknak még egyszer sem sikerült a legrangosabb kupában a négyes döntőbe lépni, egy éve viszont - ugyancsak Final Four keretében - az EHF Kupában diadalmaskodtak. Az pedig a magyar férfi klubkézilabdázás csúcsát jelentené, ha mindkét együttes sikerrel venné a negyeddöntőt.

Egy hete a veszprémiek sokáig remekül játszottak a világsztárokkal teletűzdelt francia PSG otthonában, biztosan vezettek, ám meg kellett elégedniük a 24-24-es döntetlennel. Ezzel együtt is a magyarok az esélyesebbek, ám kényelmesedniük nem szabad.

A szegediek az előző körben a Bundesliga második helyén álló Rhein-Neckar Löwent verték, majd pedig a világ legerősebb bajnokságának éllovasát, a THW Kielt győzték le 31-29-re, ám a kétgólos előny nem garancia a továbbjutásra a német kikötővárosban. A háromszoros (2007, 2010, 2012) BL-győztes Kiel otthon félelmetes, szinte csak tökéletes játékkal lehet esély a bravúrra.

A hétvége program - Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó

szombat: Barcelona (spanyol)-Croatia Zagreb (horvát) 18.30 (az első mérkőzésen: 25-23)

vasárnap: Kielce (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) 15.30 (22-20)
MKB-MVM Veszprém-PSG 17.30 (24-24)
THW Kiel-MOL-Pick Szeged 19.30 (29-31)

A párharcok győztesei vehetnek részt a május végi kölni Final Fourban. Az elődöntő sorsolását kedden délben rendezik Kölnben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában