Helyi sport

2014.11.04. 10:43

Ökölvívás - Visszavágtak a gladiátorok

A Győrött rendezett Boxing-One-fordulóban a Montenegróban elszenvedett vereség után visszavágott a Patent-Gladiators, miután a Podgorica Falconst 12:8-ra legyőzte.

kisalfold.hu

Az első meccsen az ifjúsági 60 kg-ban Jevgenyij Keselcska simán verte Petan Durikovicot (2:0), s biztosan győzött ifi 69 kg-ban Fullér Kornél Mirko Grujicic ellen (4:0). A felnőtt 56 kg-ban Pukoli Renátó ellenfél híján meccs nélkül szerzett két pontot (6:0). A 60 kg-os Sinkó Zoltán Ronilolo Pirhejt verte (8:0), majd 64 kg-ban a „jokermeccsen" Nyéki Georgian is hozta a pontokat (11:0). A 69 kg-os Zámbó Dániel Kristiani Shytani ellen kapott ki (11:2), a 75 kg-os Séllei János Emir Sabatic ellen döntetlenre végzett (12:3). A 81 kg-os súlycsoportban Lányi Vitalij nem tudta megállítani Baska Draskovicot, aki a vendégek jokere volt (12:6), ahogyan 91 kg-ban Darmos József is kikapott Christian Demajtól (12:8).

A győzelem azonban így is meglett, mellyel elégedett Nagy Zoltán, a gladiátorok vezetőedzője.

„A két ifista közül Jevgenyij hozta, amit kellett, annak ellenére, hogy még nem százszázalékos, Fullér pedig egy átlagos meccsen kicsit jobban bokszolt ellenfelénél, győzelméhez nem férhetett kétség. A felnőtteknél Sinkó dinamikus volt, kondicionálisan őrölte fel a montenegróit. Nyékihez méltó ellenfelet nem tudott a Podgorica kiállítani, nem volt meglepetés, hogy a második menetben bedobták a törülközőt a vendégek. Zámbó jól kezdett, a második menetben azonban nem tudott váltani, kicsit be is savasodott, lazább ellenfele így megérdemelten nyert. Séllei rosszul kezdett, de hátrányból is döntetlenre tudta menteni azt a meccset, melyen technikából ezúttal kevesebbet lehetett látni, inkább a küzdelem dominált. Lányi ellenfele volt a favorit a Podgoricánál. Kint sokkal nagyobb fölényben bokszolt, most szoros volt a küzdelem, a vereség ellenére elégedett vagyok Vitalijjal. Darmos több mindent erőből próbált megoldani, ám az akciókat sokszor nem tudta végigvinni" – értékelt a szakvezető.

A győriek most a december elejei, kecskeméti magyar bajnokságra készülnek. A csapatbajnoki sorozat december 19-én Győrben a Galánta, majd 21-én Horvátországban a Zagreb ellen folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában