Hatvanhatodik kavalkád

2024.06.10. 13:42

Programok kavalkádja a nyári fesztiválon - Ünnepi hetek Sopronban

Az idei évben már 66. alkalommal rendezik meg Sopronban június 11-e és július 7-e között Magyarország talán legrégebbi, legnagyobb hagyományokkal rendelkező nyári fesztiválját, a Soproni Ünnepi Heteket.

Kisalföld.hu

Az 1932-es első alkalom óta kisebb-nagyobb megszakításokkal évente rendezi meg a város ezt a több héten át tartó kulturális programokkal tarkított rendezvénysorozatot, amelyet csupán a háború, illetve a háború utáni újjáépítés évei szakítottak meg néhány alkalommal.

Programok
A programok kavalkádja június 11-én indul, ekkor veszi kezdetét a Soproni Ünnepi Hetek, a város egyik legrégebbi rendezvénysorozata Fotó: Szalay Károly


 A szervezők a hagyományokat megőrző, ugyanakkor a mai kor igényeinek és elvárásainak megfelelően megújuló, rendkívül igényes, magas színvonalú kulturális eseményeket kínáló, a nézői igények sokféleségét szem előtt tartó programsorozatot állítottak össze, az előző évekhez hasonlóan. A programok során a minőségi szabadidős tevékenységé lesz a főszerep mind Sopronban mind pedig a Fertőrákosi Barlangszínházban. A 120 rendezvény megvalósításához idén 15 társszervező partner csatlakozott. A gazdag programkínálat 30 helyszínen több mint 3000 közreműködővel valósul meg.

Kóczán Péter ügyvezető igazgató elmondta: a zene, a képzőművészet, a sport, az irodalom területén is készülnek programokkal, a rendezvényeket egy cél vezérli, a jóság és a szépség utáni vágy beteljesítése.

Program
A Soproni Ünnepi Hetek idén 66. alkalommal, 30 helyszínen 15 társszervezővel és csaknem 3000 közreműködővel valósul Fotó: Szalay Károly

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában