SopronFest 2024

2024.05.19. 11:17

Szívekre festett hűség - Mutatjuk, mit alkottak a művészek a soproni Mária-szobor szomszédságában - fotók

Rendhagyó alkotótábor valósult meg Sopronban a SopronFest keretében: több neves művész dolgozik egyszerre a művén, amellyel a saját megvilágításukban mutatják be a hűség fogalmát. A fesztivál szervezői szeretnék, ha az elkészült alkotások a város értékeit képviselnék tovább.

Kisalföld.hu

Fotók: Szalay Károly

A múlt héten mutatkozott be „A Hűség Városa” című csoportos tárlat, ahol hét neves művészek alkotását tekinthetik meg az érdeklődök a Liszt-központ Munkácsy termében.

Azonban a művészek nemcsak kiállítanak, hanem a Mária-szobor lábánál alkotnak is. Bereczki Katával, Ef Zámbó Istvánnal, Labrosse Danival, Sibitka Pannival, Mascher Róberttel és Weiler Péterrel napközben 11 és 16 óra között a Várkerületen a Mária szobornál találkozhatnak az érdeklődök, miközben a hűség témája által ihletett, hatalmas szív alakú kompozíciókat készítik.

Az elkészült alkotások a SopronFest után helyi tulajdonosaikat keresik, a művekből származó bevételből pedig a művészek által megjelölt ügyeket támogatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában