SopronFest

2024.05.20. 16:24

Csillagokkal telt meg Sopron a pünkösdi hétvégén - Fotók, videó

Fergeteges hangulatban telt a második SopronFest, melynek keretében 10 napra nemcsak élettel, de ünnepi hangulattal is megtelt a leghűségesebb város. A koncerteket, kiállításokat vagy a gasztronómiai eseményeket, túrákat nemcsak a helyiek élvezték ki, de erre az időre számos turista is érkezett Sopronba.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

Pünkösd hétfővel véget ért az idei SopronFest, amely 10 napon keresztül kínált széles körben programokat a városban, ahol igazi ünnepi hangulat alakult ki ez idő alatt. A fesztivált megelőző napokban a szervezők kulturális és gasztronómiai programokkal várták az érdeklődőket, de volt Trabant túra, börtönlátogatás és művésztelep a kiállítások és podcast beszélgetések mellett. A fesztivál szervezői mintegy 300 programot kínáltak Sopronban, köztük mutatkozott be a „Hűség Városa” című csoportos tárlat is, ahol hét neves művészek alkotását tekinthették meg az érdeklődök. Azonban az alkotóknak köszönhetően nemcsak kiállítás megtekintésére volt lehetőség , hanem a Mária-szobor lábánál rendhagyó alkotótábor valósítottak meg, ahol egyszerre dolgoztak a műveiken. A hatalmas szív alakú kompozíción a művészek a saját megvilágításukban mutatták be a hűség fogalmát. 

A pünkösdi hétvégén pedig lezajlott a SopronFest fő rendezvénye is, ahol egymást követték a hazai csillagok a színpadokon. A fesztiválozókat sem az eső, sem a sár vagy a hideg nem rettenthette el, hogy jól érezzék magukat egy-egy koncerten. Olyan előadók töltötték meg a Lőver kempinget, mint az Azariah, a ByeAlex és a Slepp vagy a Valmar.

- Budapestről érkeztem Sopronba a pünkösdi hétvégére. Már tavaly is részt vettem a SopronFesten, hiszen tetszik a fesztivál barátságos hangulata van. A soproni barátaimmal napközben körbe jártuk a várost és próbáltunk a lehető legtöbb programot, látnivalót felfedezni, esténként pedig koncertekre mentünk - osztotta meg tapasztalatait Varga Adri, aki meglepődött az idei fesztivál méretein, hiszen a területe kétszerese volt a tavalyinak. De mint mondja, a kiszolgálástól kezdve a mosdók számán át a koncertfelhozatalig minden szépen meg volt szervezve.

- Eredetileg egy vagy két napra szerettünk volna menni a SopronFestre, de végül mindhárom nap kilátogattunk. Minden nap voltak olyan előadók, akiket szívesen megnéztük volna. Ilyen volt a Carson Coma, a Tankcsapda vagy a Quimby, de igyekeztünk a legtöbb koncertbe betekinteni. A fesztiválról pedig azt gondolom, hogy pár év és VOLT méretűre nővi ki magát, de egyenlőre családias hangulatú - mondta el Kóbor Tamás és párja, Soós Rebeka.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában