Verseny

2024.03.31. 18:03

Versmondó versenyen remekeltek a kisiskolások Mosonmagyaróváron

Általános iskola felső tagozatosai és középiskolás diákok neveztek a napokban Mosonmagyaróváron megrendezett Radnóti Miklós Versmondó Versenyre.

Mészely Réka

A napokban rendezte meg a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a Fehér Ló Közösségi Házban a Radnóti Miklós Versmondó Versenyt. A gyermekek produkcióját a Vitéz Vilmos költő, versmondó, dr. Kissné Németh Éva pedagógus és L. Burda Zsuzsa költő alkotta zsűri értékelte és döntött a helyezésekről. A rendezvényen részt vett Iváncsics János, Mosonmagyaróvár alpolgármestere, aki a verseny előtt köszöntötte az egybegyűlteket. 

A versenyen a mosonmagyar­óvári Haller-, Móra-, Bolyai-, Éltes-iskola, a darnózseli Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Bolyai- és Hunyadi-technikum képviseltette magát. 

Az általános iskola felső tagozatosainál dobogós lett Horváth Boglárka (Haller János Általános Iskola), Haselberger Tibor (Bolyai János Általános Iskola) és Károly Milán Richárd (Móra Ferenc Általános Iskola). 

A versmondó verseny általános iskolai díjazottjai. 
Fotó: Kiss Zoltán László

A középiskolásoknál Sereg Ramóna (Hunyadi Mátyás Technikum), Molnár Regina (Bolyai János Technikum) és Mayer Hanna (Éltes Mátyás készségfejlesztő iskola) jeleskedtek. 

A legjobb helyezést elért középiskolások. 
Fotó: Kiss Zoltán László

A helyezést elért tanulók oklevélben és háromezer forint értékű könyvutalvány jutalomban részesültek. A díjátadás után Vitéz Vilmos, a zsűri elnöke értékelte a versenyzők produkcióját, és tanácsokkal látta el a diákokat. Kiss Zoltán, a szervező egyesület titkára a verseny végén gratulált a díjazottaknak és megköszönte minden résztvevőnek a szereplést. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában