színház

2024.03.07. 14:01

Petőfi 200 előadás Győrben - Bánovits Vivianne mesélt Szendrey Júlia megformálásáról + Fotók, videó

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozást hallhatott kedden a győri diáksereg a Győri Nemzeti Színházban. Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje, valamint a költő alakja is megelevenedett a színpadon. Bánovits Vivianne mesélt Szendrey Júlia karakterének megformálásról és a versekhez fűződő viszonyáról.

Simon Roberta

A Szabadság szerelem - Petőfi 200 - című koncertszínházi előadás idén újra országjáró körútra indult, amelynek második állomása volt Győr. A Petőfi versek közül kilencet népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukban. 

Szendrey Júlia szerepében Bánovits Vivianne debütált a Győri Nemzeti Színház színpadán. Fotó: Rákóczy Ádám

Szendrey Júlia szerepében Bánovits Vivianne tűnt fel, míg Petőfi Sándort Zámbori Soma alakította. A The Biebers 1848-as dalával állt színpadra, míg Trap kapitány és a Tha Shudras a közismert Szeptember végén című költeményt zenésítette meg.

A fellépés előtt néhány művészt elkaptunk egy rövid interjúra, amiben győri élményeikről és Petőfi verseinek fontosságáról is beszéltek a kisalfold.hu kamerájának.

 

Bánovits Vivianne színésznő Svédországban született, de gyermekkorát Egerben töltötte. Több filmes produkcióban, színházban játszott már. Az országos ismertséget a Pillangó című játékfilm hozta meg számára.

Ezúttal a győri közönségnek mutatta meg tehetségét, ugyanis korábban még nem játszott a városban. Néhány előadást viszont látott már a teátrumban, ugyanis férjét, Orth Pétert már többször köszönthettük vendégelőadóként.

- Örülök, hogy ezúttal felállhatok a győri színpadra, viszont szorosabb szálak is fűznek a városhoz. Édesanyám itt játszott színésznőként, sokat mesélt a Győri Nemzeti Színházról - fogalmazott Bánovits Vivianne, aki megtiszteltetésnek érzi, hogy Szendrey Júlia bőrébe bújhat alkalomról-alkalomra.

- Egyben kihívás és öröm is, hogy megadatott nekem ez a szerep. Korábban is követtem Petőfi és Szendrey pályáját, olvastam róluk rengeteget. Viszont amióta járjuk az országot a darabbal, még mélyebben beleástam magam a témába. Júlia temperamentuma közel áll hozzám - emelte ki a színésznő

- A versek gyermekkorom óta fontos részei az életemnek. A pályán is versmondóként indultam el. A Szabadság szerelem előadással pedig a mai fiataloknak is meg tudjuk mutatni, a saját nyelvükön bemutatni mennyire sokszínű az irodalmunk - tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában