1848 hősei

2024.03.05. 19:36

Dupla előadással vendégszerepel a Szabadság, szerelem - Petőfi 200 című koncertszínházi produkció Győrben - fotók

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozás, Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje, valamint a költő alakja is megelevenedett a Győri Nemzeti Színházban. A Szabadság szerelem - Petőfi 200 - című koncertszínházi előadás idén újra országjáró körútra indult, amelynek második állomása volt városunk. Több száz győri diák lepte el a teátrumot kedden.

Simon Roberta

Látványos jelenetekből nincs hiány a győri előadáson, Puskás Peti is színpadra lép többek közt. Fotók: Rákóczy Ádám

  • A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert produkciót ingyenesen láthatták két alkalommal is kedden a győri középiskolás diákok és a színházkedvelők.
  • Szendrey Júlia szerepében Bánovits Vivianne tűnt fel, míg Petőfi Sándort Zámbori Soma alakította, a narrátor pedig Szabó Sebestyén László volt.
  • Emellett fellépett Dánielfy Gergely, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengoból, valamint Ember Márk, a The Biebers Puskás Petivel az élen, illetve Trap kapitány és a Tha Shudras.
  • A bemutató előtt dr. Pergel Elza alpolgármester mondott köszöntőt, amelyben kiemelte, hogy egyik kedvenc költője volt Petőfi Sándor.

 Az országjáró előadás gerincét a költő versei adták, melyet a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezett és állított keretbe. A versek közül kilencet népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukban.  A színpadi mű ötletét Schmidt Mária történészprofesszor adta.

A nagy sikerrel bemutatott darabot az elmúlt évben csaknem 6000 diák láthatta már. A táncos betétekkel színesített formabontó produkciót a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében viszik további teátrumokba.

Fellépőkkel készített mini interjúinkat a héten olvashatják a kisalfold.hu -n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában