Hazafias költészet a magyar irodalomban

2024.03.22. 07:15

Kiss Gergő, a győri Bercsényi-iskola diákja első helyezett lett az országos szavalóversenyen

A Honvédelmi Minisztérium által szervezett „Hazafias költészet a magyar irodalomban” elnevezésű szavalóversenyt március 6-án rendezték Budapesten, a Stefánia Palota- Honvéd Kulturális Központban. Az országos versenyre 8 kategóriában 185 diák nevezett.

Kisalföld.hu

Az országos versenyen a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum 12. évfolyamos tanulója, Kiss Gergő első helyezést ért el a 11-12. évfolyamosok között. Csoóri Sándor: Idegszálaival a szél című versének páratlan előadásával. 

Kiss Gergő 

Az első helyezettnek járó díjat a zsűri elnöke, Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatója adta át. 

A szavalóknak lehetőségük nyílt megmutatni tehetségüket és szeretetüket a magyar irodalom iránt, és egyben tisztelegtek a hazafias költészet előtt, amellyel érzelmi kötődésük tovább mélyülhet a honvédelmi pálya felé, ha a kadétképzésben résztvevő tanulók élethivatásként folytatják a haza szolgálatát, védelmét.

A versenyen első helyezett bercsényis tanuló különdíjként, a 175 éves a Magyar Honvédség budapesti kiállítási rendezvényére is felkérést kapott szavalatának elmondására, az ünnepi műsorba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában