3,15 milliót költöttek

2024.02.29. 11:00

Támogatott höveji csipke

Cs. Kovács Attila

A Nemzeti Együttműködési Alap Civil Pályázatán működésre és szakmai programokra nyert korábban támogatást a Höveji Csipke Egyesület, 3,15 millió forintot. Az egyesület a már hungarikumként nyilvántartott höveji csipke népszerűsítésére, fennmaradásának biztosítására, bemutatók, oktatási alkalmak, kiállítások megvalósítására, rendezvények szervezésére fordította az összeget. 
A pályázat segítségével bemutatókon, népművészeti rendezvényeken, vásárokon, kiállításokon vettek részt és mutatták meg a kézimunkák motívumvilágát, mintakincsét, készítésének technikáját. 2023-ban is ott voltak a Mesterségek Ünnepén, és nagyban hozzájárultak a III. Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozó megszervezéséhez. A pályázat révén höveji oltárterítőkkel gazdagodtak a környékbeli települések, többek között Csorna és Győr is. 
Az egyesület célja továbbra is a hagyományok őrzése, ápolása és továbbadása, a höveji csipkemotívumok népszerűsítése, a szakmai színvonal folyamatos növelése, hogy ezáltal is hozzájáruljanak a höveji csipke továbbéléséhez. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában