Álomvilág a képeken

2023.10.01. 06:50

Nedves Péter Barnabás kiállítása a Bánhidai Kis Galériában Tatabányán

A hosszú nyári szünet utáni első kiállításra várták az érdeklődőket a minap a Bánhidai Kis Galériában.

Kiss T. József

A művész a festményeivel a kiállításmegnyitón. Fotó: Kiss T. József

A látogatók Nedves Péter Barnabás gyönyörű festményeivel találkozhattak a galériában. Akik nem tudtak részt venni a megnyitón, október 20-ig megtekinthetik az „Álmok földjén” című kiállítás alkotásait. A kicsit misztikus, meseszerű képek magukkal ragadják a festmények befogadóit, hiszen szinte egy álomvilágba csöppennek a látogatók maguk is. A tatabányai Nedves Péter Barnabás a középiskolában Bánfi József festőművésztől tanult sokat, majd a szombathelyi főiskolán végzett kép­grafikusként. 

„Mindig is közel állt hozzám a festészet. Az iskola után kezdtem el komolyabban rajzolni” – mondta a művész. Csoportos és egyéni kiállításokon is bemutatkozott már Nedves Péter Barnabás, Tatabányán, Tatán és Budapesten. A művész képeivel az „Álmok földjére” kalauzol szürrealisztikus ábrázolásmódjával. 

A kiállítás október 20-ig látogatható a Bánhidai Kis Galériában. 
Fotó: Kiss T. József

A kiállítást Kakuk Tamás tatabányai költő, író nyitotta meg. Az álmok gyakran kopogtatnak az éjszaka ajtaján, van, amit megőrzünk, van, amit megosztunk másokkal, és van, amit igyekszünk elfelejteni. A kiállító művész ezúttal igyekszik megosztani álmait a festményeken keresztül. Az alkotásokon keverednek a különböző mitológiai és meseszerű elemek. Mintha egy sűrű erdőben bolyonganánk, hogy aztán a váratlanul előbukkanó tisztáson, a felszálló pára mögött megjelenjenek a sejtelmes lények, amelyekről nem tudjuk eldönteni, hogy valóban léteznek, vagy csak a képzelet szüleményei, játékai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában