Színházi dráma

2023.10.05. 14:36

Ármány, szerelem és intrika - Új színdarab a Győri Színházban - fotók a főpróbáról

Az Ármány és szerelem kalandos utat járt be az elmúlt években a győri színház életében. De végre októberben műsorra tűzték, pénteken megtartják a premiert, azonban más rendezésben.

Simon Roberta

Ármány és szerelem - Főszerepben Juhász Jázmin és Hajdu Tibor ifjú tehetségek. Fotó: Csapó Balázs

Bakos-Kiss Gábor színházigazgató úgy fogalmazott, hogy komoly vajúdás volt, míg megvalósult. - A tavalyi évadban elmaradt, először a háború, majd egy másik felkérés állt az utunkba. Végül egy beugró darabbal az Énekesmadárral kedveskedtünk a nézőknek. Idén ismét újabb fájdalmas döntést kellett hoznunk és új rendezőt kértünk fel: visszatért Vladimír Anton, aki két évvel ezelőtt a Mirandolinát rendezte - fejtette ki.

Schiller nagyívű drámájához egyébként saját szerelmi élete szolgáltatott alapot, amit most modern köntösben állítanak a színpadra. A színműben egy eszményinek ígérkező szerelem lesz semmivé a környezet előítéleteinek tüzében. A dráma mélyén húzódó szálak a társadalmi nyomás, a lelki kiszolgáltatottság és az egyén boldogságkeresésének keresztmetszetében találkoznak.
A történet felütésében a nemesi származású Ferdinánd és a középosztálybeli Lujza - akiket Hajdu Tibor és Juhász Jázmin alakít - közötti szerelem kibontakozását láthatjuk. Kettejük boldogsága azonban hamar hanyatlásnak indul a körülöttük kavargó ármánykodás és intrika hatására.

Schiller története megérinti a szívet, miközben figyelmeztet: a lélek szabadsága mindennél fontosabb.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában