Életút és örökség

2023.09.28. 19:28

Habsburg Ottó életútját bemutató országjáró kiállítás érkezett Győrbe - Fotók

A Széchenyi István Egyetem és a Habsburg Ottó Alapítvány szervezésében „Habsburg Ottó és Bibó István Európa-felfogása” címmel rendeztek csütörtökön beszélgetést az intézmény Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi karán. „Életút és örökség” címmel egy országjáró emlékkiállítás is megnyílt az érdeklődőknek.

Ollári Gergely

Fotó: Rákóczy Ádám

Az intézmény karának könyvtára adott otthont az eseménynek, melynek kezdetén Smuk Péter, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja köszöntötte a résztvevőket. A program látogatói számos előadást hallgathattak meg, köztük „Habsburg Ottó Európa-ideálja” címmel Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója beszélt a résztvevőknek. Gyarmati György, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa „Bibó István Európa-felfogása ” címmel tartott előadást, majd a közös beszélgetésbe a vendégek is bekapcsolódhattak. 

Az országjáró kiállítás roll-upokon mutatja be Habsburg Ottó életútját. 

Életművének mindannyian örökösei vagyunk, az utolsó magyar trónörökös élete és tevékenysége többek között választ keresett és kínált a 20. század feltartóztathatatlannak tűnő modernizációjára és elvilágiasodására. Példája leginkább azt igazolja, hogy napjainkban sem lehetetlen vállalás a tevékeny, folyamatosan megújulni képes keresztény életszemlélet. 

Az országjáró kiállítás a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi karának könyvtárában tekinthető meg, nyitvatartási időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában