Fúvósokkal nyitott

2023.08.04. 21:16

Művészeti kavalkád a Pusztasomorjai vigasságokon - Fotók

A Jánossomorjai Fúvós Egyesület zenekara nyitotta meg a kétnapos Pusztasomorjai vigasságok rendezvénysorozatot pénteken a Sós Antal Közösségi Házban, ahová szombaton délután is színes programokkal várják az érdeklődőket, este pedig a Pál Utcai Fiúk zenekaré a színpad.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Indulóval, könnyűzenei és filmzenei átiratokkal szórakoztatta a Sós Antal Közösségi Ház udvarán összegyűlt közönséget a Jánossomorjai Fúvós Egyesület zenekara.

– Július 24-28. között Dunaszigeten szerveztük bentlakásos táborunkat, melynek célja az utánpótlásnevelés mellett a csapatépítés. Ott készültünk a mostani fellépésre is – tudtuk meg Dravetzky István egyesületi elnöktől, karmestertől, aki mint elmondta helyi és a térségi rendezvényeken lépnek fel. Tevékenységüket a jánossomorjai önkormányzat támogatja.

Az 1965-ben alapított Jánossomorjai Fúvós Egyesület a kisváros egyik meghatározó művészeti társulása, mely a közel hat évtizedes működése alatt számos elismerést szerzett határainkon innen és túl. Mostanra a város fiatal fúvósait is tömöríti a zenekar.

Fellépésük után a közösségi házban a Rizikófaktor szórakoztatta az egybegyűlteket, és közben fotókiállítás is nyílt Gazsó Attila fényképeiből.

– Iskola, könyvtár, posta és kocsma is működött korábban a Sós Antal Közösségi Házban, melynek felújítását tíz éve kezdtük el. Négy éve nyílt meg közösségi házként: pincéjében zenekar próbál, a nagyterem zumbától a néptáncig fogad csoportokat, minden hét végén kisebb rendezvényeknek ad otthont. Ezek közül a legnagyobb az Örökség Kulturális Egyesület által szervezett Pusztasomorjai vigasságok – emelte ki Maglódi Zsolt szervező, aki szerint a Pusztasomorjai vigasságok mára összművészeti rendezvénnyé nőtte ki magát.

Nincs ez másként idén sem: a rap és a fúvószene, fotókiállítás és bábszínház, borkóstoló és kézműveskedés jól megfér egymás mellett.

Szombati program:
17:00-20:00 Prikler kocsma borkóstolóval és nótázással
17:00 Gyerekeknek bábszínház (teremben), kézműves foglalkozás (udvaron)
18:00 Kajárpéci Vízirevü vásári komédiája
19:00 Szélműves
20:30 Etno Rom
22:00 P.U.F (Pál Utcai Fiúk)
23:30 Táncház a Szélművessel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában