Három napos forgatag

2023.07.24. 07:24

Szent Anna nap - Charlie-val búcsúzott Kapuvár - fotók, videó

Hagyományőrző Szent Anna Napi búcsút tartottak a hétvégén Kapuváron.

Kisalföld.hu

Az ünnepi hétvége már pénteken este a BLOW UP! koncertjével elkezdődött. Szombat délelőtt a MEDOSZ-pályán a már hagyományosnak számító lovasnapokkal indult a kapuvári búcsú, este utcabált is rendeztek a néptánciskola udvarán. A táncos mulatsághoz a zenét a Ritmusa Zenekar szolgáltatta. 

Vasárnap délelőtt 9 órakor a Szent Anna templomban az ünnepi szentmisére népviseletet öltöttek fiatalok és idősek, majd az úgynevezett apáink táncát, a kapuvári verbunkot adták elő a város Fő téri parkjában a néptáncosok fiúk.

Videó

Vasárnap délután néptáncos felvonulással folytatódtak a programok, a néptánciskolától a 85-ös főúton a Várárokig sétált a menet, melyben közreműködtek a néptáncosok és a fúvós zenekar. A Hanyi Íjászok bemutatója, kézműves vásár és körhinta várta a város apraját, nagyját. Az ünnepélyes megnyitón dr. Dukai Miklós államtitkár mondott beszédet.

A Nagyecsedi Hagyományőrző Együttes, a Kapuvári Néptáncegyüttes és a Barsi iskola bemutatója következett. Az ÍzvadÁszok Gasztronómiai Egyesület és a Szabadtűzi Lovagrend lovagjainak bemutató főzése zajlott. A nyolcféle, különböző ország ízeit megjelenítő esemény méltán kapta a Nemzetek Konyhája nevet.

Showműsor is szórakoztatta a nagyérdeműt Aladdin csodalámpája és az ajándékeső címmel. Az Óriáscirkusz gólyalábasai vonták magukra a figyelmet, este pedig Charlie és a Charlie Band ismerős slágereire mozgatták meg a kapuváriakat a Várárokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában