Kiállítások, előadások

2023.07.03. 10:56

Múzeumok Éjszakája a komáromi Brigetióban

Június 24-én kora délutántól az 1920-as évek divatját idéző bábuk hirdették a Brigetio Öröksége Látogatóközpont előtt, hogy a Komáromi Klapka György Múzeum számára is megkezdődött a Múzeumok Éjszakája.

kisalfold.hu

16 órától a gyerekek római kori játékokat játszhattak és a Brigetio öröksége állandó régészeti kiállításhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, dr. Gátfalvi-Gabriella régész, Langschadl-Antal Zsuzsanna múzeumpedagógus, Réső György és Pokornyi János tárlatvezetők, valamint Lang Tünde régész, önkéntes segítő közreműködésével. A vállalkozó szelleműeknek Hörömpöliné Volán Ágnes készített római kori frizurákat. 

18 és 20 órától az érdeklődők tárlat- és épületvezetésen vehettek részt Burai László tárlatvezető és Pokornyi Gábor történész vezetésével. 22 órától Számadó Emese régész, múzeumigazgató gyertyafényes idegenvezetést tartott. 

19 órától a Komáromi Értéktár című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan a városi és a megyei értéktárban is szereplő komáromi festő asztalosok munkájával Langschadl-Antal Zsuzsanna ismertette meg az érdeklődőket, rövid előadás és kézműves-foglalkozás keretében. 

20.30-tól a Rauscher György, az art deco festője című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan az 1920-as évek életmódjáról, divatjáról és filmvilágáról tartott elő­adást Számadó Emese. A kiállítási enteriőrben berendezett fotósarokban egy-egy kiválasztott kellék segítségével bárki lehetett a festő modellje. A beállított képet régi fényképezőgéppel lefotózta és azonnal ki is nyomtatta Török Ignác Bálint és Török Csaba önkéntes segítő. 

A múzeum által szervezett izgalmas és változatos programokra több százan voltak kíváncsiak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában