Bibliai próféciák ölelésében

2023.07.16. 17:00

Kiállítás és film Izrael 75 évfordulóján Mosonmagyaróváron

A 75 éves Izrael a bibliai próféciák ölelésében című film vetítése után Izrael arcai címmel szabadtéri fotókiállítás nyílt Mosonmagyaróváron.

Mészely Réka

Ligeti László, a Mosonmagyaróvári Zsidó Hitközség elnöke az Izrael arcai című szabadtéri kiállítás egyik alkotása előtt. Fotó: Mészely Réka

A modern Izrael állam függetlenségének 75. évfordulója alkalmából a Mosonmagyaróvári Zsidó Hitközség egy filmvetítéssel és egy szabadtéri kiállítással egybekötött megemlékezést tartott Mosonmagyaróváron. Mindkét esemény Izrael állam hitét, megalakulását, történelmét mutatja be.

A rendezvényen levetítették a 75 éves Izrael a bibliai próféciák ölelésében című filmet a Flesch Központban, majd a központ mellett szabadtéri fotókiállítás nyílt Izrael arcai címmel. A témában Nagy István agrárminiszter és Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester osztotta meg gondolatait.

Ligeti László, a Mosonmagyaróvári Zsidó Hitközség elnöke tájékoztatása szerint a szabadtéri kiállítás Győr után látható Mosonmagyaróváron, augusztus 6-ig lehet megtekinteni. A tárlattal céljuk bemutatni a mai, modernkori Izraelben élő embereket testközelből, amatőr fotós, magyar zarándokok szemeivel, akik kíváncsian fedezték fel az ország sugárzó spiritualitásán, az évezredes építészeti emlékeken túl az ott élő hétköznapi emberek életének pillanatait.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában