Kalóz és katona

2023.06.23. 13:22

Gútai lány is szerepel A Karib-tenger kalózai rajongói filmváltozatában

Javában zajlik A Karib-tenger kalózai – A lámpás titka című film forgatása. A producere ugyan nem Jerry Bruckheimer, a főszereplő pedig nem Johnny Depp, a végeredmény azonban igazán bámulatosnak ígérkezik. Ráadásul a Slemmerfilms Stúdió csapatában egy felvidéki lánnyal, a gútai Vörös Viviennel is találkozhatunk.

Szinak Evelyn

Viviennel pár évvel ezelőtt egy születésnapi bulin ismerkedtem meg, ahol táncosként a párjával egy olyan emelést tanítottak meg nekünk, amit még a Dirty Dancing stábja is megirigyelt volna. A minap pedig feldobta a közösségi média, hogy Vivien A Karib-tenger kalózai magyar rajongói filmváltozatában szerepel. Gyorsan felvettem hát vele a kapcsolatot, hogy kifaggassam a részletekről. 

Egy magyar csapat rajongói film készítésébe kezdett, forog A Karib-tenger kalózai - A lámpás titka.

Mint kiderült, a rajongói film készítése tavaly egy kamerateszttel indult, ugyanis a rendezőt/főszereplőt, Slemmer Ádámot gyakran kérik fel arra, hogy különféle kamerákat és egyéb eszközöket teszteljen. A tízpercesnek induló rövidfilm aztán 20-30, majd negyven percesre bővült, most pedig úgy néz ki, hogy egy kétórás, egészestés mozi lesz a vége.

A független filmes csapat önköltségen készíti el a széria hatodik részét, ha már a Disney 2017 óta parkolópályán tartja a franchise folytatását.

A párommal idén csatlakoztunk a stábhoz, miután egy szerepjátékos csapatban felfigyeltünk A Karib-tenger kalózai – A lámpás titka díszleteire. A film már több mint egy éve forog, de folyamatosan kellenek az új arcok. Mindketten kalózokat alakítunk, bár bújtunk már a britek bőrébe is. Korábban szerepeltünk egy Star wars projektben, a párom pedig tagja egy íjászegyesületnek, ahol mindenféle fegyverekkel gyakorolnak, ezért végül mi lettünk a film vívásért felelős koreográfusai. Az is jól jött, hogy táncos múlttal rendelkezem, a párom pedig kaszkadőrködik

 – mesélte Vivien. 

Vivien kalózt és néha brit katonát is alakít a filmben.

A stáb vett már fel jeleneteket Horvátországban, Görögországban és Spanyolországban, jelenleg pedig egy budapesti bérlakás negyedik emeletén forgatnak, itt rendezték be ugyanis a Fekete Gyöngy kabinbelsőjét.

„Az, hogy milyen gyakorisággal forgatunk, nagyon változó. Van olyan, hogy két hét kimarad, viszont olyan is, hogy egy héten négy napon át vesszük fel a jeleneteket. Reggel 9-kor megérkezünk a helyszínre, 11-ig eltart az öltözés és a smink elkészítése, majd ezt követően 14-16 órán keresztül dolgozunk. Ez egyrészt fárasztó és megterhelő, ugyanakkor rengeteg energiát ad, hogy a részesei lehetünk mindennek” – mondta el Vivien.

A filmen 70-80 ember dolgozik együtt. Ki kell hangsúlyozni, hogy ebből sem a film készítőinek, sem a szereplőknek nem lesz semmi hasznuk, ugyanis minden jog a Disney-é. Ez egy rajongói változat, ami önköltséges. A csapat pontosan ezért indított el az IndieGoGón egy kampányt, hogy összegyűjtésék a befejezéshez szükséges 150 ezer eurót. A befolyó összegből finanszíroznák például a bérleti költségeket és az új díszleteket.

Vivien elmondta azt is, hogy a tervek szerint 2024 végéig fejeznék be a forgatást, majd ezt követné az utómunka, a végeredményt pedig vagy még az év végén vagy 2025 elején láthatná a közönség.

Egy trailer már elkészült, amit eljuttattak Johnny Depp producerének, Önök pedig itt tekinthetik meg: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában