Szórakozás

2023.05.30. 12:32

Színes lesz a nyár Komáromban

Júniustól szeptemberig nem lesz olyan hétvége Észak-Komáromban, amikor éppen ne zajlana valamilyen zenés, szórakoztató esemény. A Komáromi Nyár célja, hogy megtöltse élettel a belvárost, kikapcsolódást nyújtson a helyieknek és a városba látogatóknak. A programok nagy része ingyenes.

Szinak Evelyn

Észak-KomáromTöbb szervezet, így az Egressy Béni Városi Művelődési Központ, a Slovenskí rebeli, a Lehár Ferenc Polgári Társulás, a Villa Camarum Polgári Társulás, a Helios Fotóklub és a Bottéka fogott össze azért, hogy a 2023-as Komáromi Nyár programja a lehető legszínesebb legyen. A fesztiválról május 25-én tartottak sajtótájékoztatót.

Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere elmondta, hogy elsődlegesen az a céljuk, hogy júniustól szeptemberig minden pénteken és szombaton megtöltsék a belvárost minőségi programokkal, melyek a család minden tagja számára kikapcsolódást nyújtanak. Ennek érdekében sok szervezet fogott össze, akik már január óta dolgoztak az összeállításon. 

A fesztivál a III. Komáromi Jazzpiknikkel indul, ahol nemcsak kiváló zene várja az érdeklődőket, de kitelepülnek a térség legjobb borászatai is, míg a záróesemény a szeptember 15–17-i Komáromi Borkorzó lesz. A kettő között pop, rock, opera, operett, katonazenekar, gyermekprogramok, színházi előadások, jóganap és kiállítások közül lehet választani. 

Az idei Komáromi Nyár programjairól Lakatos Róbert és Keszegh Béla sajtótájékoztatón számolt be.  Fotó: Szalai Erika

Lakatos Róbert, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ vezetője kiemelte: a szervezetek egymással karöltve dolgoztak az elmúlt hónapokban. Minél nagyobb teret szeretnének adni a helyi fellépőknek, a tavaly elindított Hashtag KN zenei fesztiválra tizenhatan jelentkeztek, közülük nyolcan lépnek majd színpadra a Klapka téren július 7-én és 8-án. „Művészetekkel és emberekkel szeretnénk megtölteni a tereket. Azt gondolom, hogy ezzel a programkínálattal bármelyik nagyváros megelégedne. A Klapka téren lévő éttermek, kávézók szintén bekapcsolódtak a Komáromi Nyár programjába, náluk kizárólag helyi fellépőket hallhatunk majd. Amennyiben a jövőben ilyen intenzitással zajlanak majd a kulturális programok a városban, akkor Komárom valóban a Kárpát-medence meghatározó kulturális városa lesz” – fogalmazott Lakatos Róbert. 

Tizenegyedik évadát éli idén a Lehár Ferenc Polgári Társulás által szervezett Lehár-nyár. A társulás elnökétől, Klemen Teréziától megtudtuk, hogy a vasárnapi koncertek helyett most két nagy eseménnyel készülnek. Június 17-én tartják a II. Nemzetközi Katonai Fúvós- zenekari Fesztivált, melyen csehországi, szlovákiai és magyarországi katonazenekarok lépnek fel, a két nap során összesen 105 katona fújja majd nemcsak az indulókat, de a komolyzenekari darabokat is Észak-Komáromban. Augusztus 25-én és 26-án pedig egy Operettfesztiválnak ad otthont a város, melynek fővédnöke Szinetár Miklós lesz, aki az operett reneszánszáról tart előadást. 

A Helios Fotóklub három szabadtéri kiállítással készül a nyáron, melyek tematikájukban kapcsolódnak a városhoz, így megjelennek majd a tornyok és a vizek is a képeken. 

Nyolcadik alkalommal szervezi meg a nagy sikerű Komálom Gyerkőcfesztivált a Villa Camarum Polgári Társulás. Egy pályázati támogatásnak köszönhetően ezúttal három napon át élvezhetik a programokat elsősorban a kicsik, de akár a felnőttek is. 

Kiss Réka, az Egressy Béni művelődési központ sajtóreferense kiemelte: heti bontásban teszik közzé a programokat pontos időpontokkal és helyszínekkel. Várhatóan a jelenlegi lista még bővülni fog. Információk találhatóak a mskskomarno.sk oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában