kisalfold.hu podcast

2023.05.25. 06:15

Győri zenekar országos sikere - Eszkimók vezetik fel a Tankcsapdát

A Fülesbagoly Tehetségkutatóra minden évben több száz hazai zenész jelentkezik, akik közül helyszínenként tíz zenekar mérettetheti meg magát. A négy döntő közül a debrecenin ért el kimagasló eredményeket a győri Eszkimó, énekes dalszerzőjükkel Szilágyi Balázzsal beszélgettünk.

Pozsgai Kitti

Szilágyi Balázs és Pozsgai Kitti

Szilágyi Balázs és zenésztársai nem először álltak a Fülesbagoly dobogójára, az idei második hely mellett a zenekar kapta a legjobb dalszöveg és a legjobb dalszövegíró különdíját. A különdíjnak jobban is örültek, hisz itt a nyeremény igencsak értékes, előzenekarként léphetnek fel a Tankcsapda turnéján.
A Fülesbagoly Tehetségkutató ítészei között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Bóna Márk, a Sziget programszervezője, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója, Cséry Zoltán, Schoblocher Barbara, Subicz Gábor és Warnusz Zsuzsa zenészek, F. Tóth Benedek kulturális újságíró, az Index főszerkesztő-helyettese, Koltay Anna, a Petőfi TV zenei szerkesztője, Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója és László G. Gerzson rádiós szakember, a Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió zenei- és programigazgatója.

Podcast adásunkban Balázs mesélt a szerelem-zenészek hazai, ezen belül is győri helyzetéről, lehetőségeikről, a zenekarról, az új albumról, melyből több részletet is meghallgathatnak:

 

Szilágyi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában