Táncgála

2023.05.15. 14:30

Évzáró balettgálát adtak a növendékek Tatabányán - Fotók

Tíz éve már, hogy a nagy múltú oroszlányi Silhouette Táncegyüttes Tatabányán is balettoktatást szervezett, Csáky Mária táncpedagógus, művészeti vezető irányításával.

Kiss T. József

Jelenleg A Vértes Agorájában több csoportban mintegy 60 növendék sajátítja el hétről hétre a balettlépések alapjait Zagyváné Ruppert Renáta táncpedagógus irányításával. A tatabányai Silhouette csoport növendékei szépen fejlődnek, országos megmérettetéseken érnek el kimagasló eredményeket. 

 

A napokban a tatabányai Si- lhouette csoport évzáró gála- műsorát tartották a Puskin Mű- velődési Házban. Másfél óra alatt a fináléval együtt 18 produkciót láthatott a közönség, nagy taps fogadta mindegyik kis bale- rina, illetve csoport táncelő- adását. Sokuknak új helyszín volt a Puskin Művelődési Ház, ennek ellenére összeállt minden, a ruha, a fények és a mozdulatok egyaránt. Produkcióikban bemutatták, mi mindent tanultak az elmúlt tanév alatt. 

Zagyváné Ruppert Renáta, a tatabányai Silhouette csoport vezetője elmondta, a balettgálával véget ért a tanév. Idén is rendeznek tánctábort a Puskin Művelődési Házban, ahol természetesen a tánc- és balett- foglalkozásoké lesz a főszerep. A balett mellett kézműves-fog- lalkozások és játékok is lesznek. A tábor zárásaként egy, a tábor ideje alatt betanult koreográfiát mutatnak be a gyerekek, amit természetesen a hozzátartozók is megnézhetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában