EKF 2023

2023.05.13. 18:58

Elbűvölték a közönséget a sokorópátkai bábosok Veszprémben - fotó

A Sokorópátkai Bájolók bábcsoportot az a megtiszteltetést érte, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyét képviselheti a négy napos Bűvös Bábos Fesztiválon, Veszprémben.

kisalfold.hu

A csoport tagjai: Balogh Vivien, Meszes-Odor Emília, Meszes-Odor Zília, Molnár Zoé, Széles Dávid. A csoport vezetője: Vass-Odor Melinda.

  • Ebben az évben Veszprém viselheti Európa Kulturális Fővárosa kitüntető címet, amelynek a Bűvös Bábos Fesztivál fontos része lett.
  • A négy nap alatt rengeteg program várja a résztvevő gyerekeket és az idelátogató közönséget is.
  • Bábelőadások, koncertek, játékos városnézés, flashmob, felvonulás és még sok minden más színesíti a fesztivált.

A bábcsoport a helyi iskola diákjaiból alakult néhány hónapja, így teljesen kezdőként vágtak neki ennek a szép lehetőségnek. A csapat korábban már dolgozott együtt – noha nem bábozásban – így összeszokottak, rendületlenül készülnek a nagy bemutatkozásra. Lelkesen és szeretettel, meg persze sok-sok segítséggel készítették a bábokat, a dekorációt, örömmel táncolnak és énekelnek. Iskolájuk 125 éves, így főpróbaként a helyieknek mutatták be darabjukat.

M. Kácsor Zoltán meséi nagy kedvenceik voltak már óvodás kortól. Az író győri, így többször járt a sokorópátkai óvodásoknál, iskolásoknál író-olvasó találkozón. Ezért nem is volt kérdés, hogy tőle választanak mesét. A Bajolók A boszorkány seprűje című művét dolgozták fel és adták elő nagy sikerrel.

A csoport tagjai: Balogh Vivien, Meszes-Odor Emília, Meszes-Odor Zília, Molnár Zoé, Széles Dávid. A csoport vezetője: Vass-Odor Melinda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában