Petőfi a polcokon

2023.04.13. 15:50

Verseskötetekkel töltötték fel Komáromban a Petőfi-könyvmegállót

Április 11-én a költészet napja alkalmából a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár létrehozta a második könyvmegállót. A helyszín, ahol a jövőben válogatni lehet a könyvek, folyóiratok és újságok között, a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház lett.

Szinak Evelyn

Tavaly novemberben alakította ki az első könyvmegállót Komáromban a Jókai Mór Városi Könyvtár, akkor az autóbusz-állomásra került egy polc tele könyvekkel, folyóiratokkal és újságokkal. Dudás Judit, az intézmény igazgatónője elmondta, hogy ezzel a kezdeményezéssel kiléptek a komfortzónájukból, hogy közelebb hozzák az olvasást, a könyvek szeretetét az emberekhez. 

„Az autóbusz-pályaudvaron lévő könyvmegállót heti rendszerességgel töltjük fel, és azt kell mondjam, hogy bizony mindig van mit pótolni, tehát az utazóközönség szívesen viszi el magával az olvasnivalót. A pozitív visszajelzés pedig arra ösztönzött minket, hogy további könyvmegállókat hozzunk létre. A második projektünkben a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban leltünk partnerre” – fogalmazott Dudás Judit. 

 

A könyvmegállók létrehozása nem áll le, továbbra is keresik azokat a helyszíneket, ahol egy-egy ilyen megállót kialakíthatnak.

 

Zsédenyiné Horváth Krisztinától, a művelődési ház vezetőjétől megtudtuk, hogy a nagyközönség április 13-án veheti majd birtokba a stílusosan Petőfi-könyvmegállónak elnevezett kis sarkot az intézményen belül. Elsősorban azoknak alakították ki ezt a kellemes kis teret, akik a művelődési ház különféle programjain vesznek részt. Így ha korábban érkeznek, akkor akár a várakozás perceit olvasással tölthetik. 

Mivel az eseményre a költészet napja alkalmából került sor, ezért a polcot elsősorban verseskötetekkel töltötték meg. 

A költészet napja alkalmából a második könyvmegállót adta át a Jókai Mór Városi Könyvtár. Felvételünkön Zsédenyiné Horváth Krisztina, a művelődési ház vezetője és Dudás Judit, a könyvtár igazgatónője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában