Taroltak a szlovákiai magyar művészek

2023.04.25. 16:26

Mokos Attila duplán is legjobb lett Pozsonyban

Mokos Attila, a Komáromi Jókai Színház színművésze két elismerést is átvehetett nemrégiben Pozsonyban, a Szlovák Rádió stúdiójában megrendezett 12. Nap a hálóban filmes díját­adón.

kisalfold.hu

A Szlovák Film- és Televíziós Akadémia legrangosabb díját kapta Mokos Attila. A díjátadó ünnepséget április 15-én tartották a Szlovák Rádió koncerttermében. 

Az év filmje Az áldozat lett, a legtöbb díjat (összesen tizenkettőt) a Piargy nyerte el. A gálán taroltak a szlovákiai magyar művészek. Mokos Attila a Piargy című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi színész díját kapta, a Fehér lovon fekete című filmbeli alakítását pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazta a Szlovák Film­akadémia. 

Mokos Attila a legjobb férfi színész díját nyerte el.

Pechácek (Bárdos) Judit ugyancsak a Piargy című filmért a legjobb női alakítás díját vehette át. A Nap a hálóban fődíját Az áldozat nyerte el, melynek jelmeztervezője Gadus Erika, aki gyakran dolgozik együtt az észak-komáromi Jókai Színházzal is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában