Éljen május 1.

2023.04.30. 16:30

Májusfát állítottak Dunaszigeten - fotók

Dunaszigeten egy nagyobb baráti társaság állított májusfát Baranyai László alpolgármester udvarán.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Régi hagyományt elevenített fel tavaly Baranyai László dunaszigeti alpolgármester barátaival: májusfát állítottak. Ezt most idén is megismételték. A hatalmas nyárfa egy 1976-os katonai szállító autóval érkezett meg, két oldalán egy régi "Éljen május 1" felirattal. 

– Régen sokkal több májusfát is állítottak Dunaszigeten, de mára alig maradt ebből a szép hagyományból. Fiatal korunk emlékére tavaly újból elindítottuk: április utolsó napján állítjuk fel mindig és május utolsó napján meg lebontjuk – magyarázta az alpolgármester, akinek barátai segítettek a különféle műveletekben. Az asszonyok díszítették szalagokkal, míg a férfiakra hárul a fa felállítása. 

– Cégünk épület bontásokkal foglalkozik. A régi házak padlásán gyakran találunk kincsekre, ilyen ez a mostani "Éljen május 1" feliratú tábla vagy a zászlók is, amelyek a szintén korhű szállító autónkat díszítették – fűzte hozzá Baranyai László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában