Emléknap

2023.03.06. 10:40

Jászai Mari-díjas színművészekkel ünnepelte híres szülöttét Ászár

Jászai Mari-díjas színművészekkel ünnepelte Ászár a falu híres szülöttét, a nagyszerű tragikát, Jászai Marit. Az emléknap előestéjén szervezett díszelőadáson Gregor Bernadett lépett fel, emellett átadták a Simon István-díjat. A település elismerését Kovács Gyuláné Köbli Erzsébetnek ítélte oda a testület.

Szinak Evelyn

Pekár Zsolt polgármester Ászár hivatalos közösségi oldalán tette közzé, hogy az idei Jászai Mari Emléknapon Jászai Mari-díjas színművészekkel ünnepelhettek együtt a nagy tragika szülőházánál. Tóth Ildikó, Szarvas József és Oberfrank Pál egy-egy szavalattal, felolvasással tették emlékezetessé az ünnepet. 

A településen 2016 óta hagyomány, hogy a Jászai Mari Emléknap estéjén díszelőadást szerveznek. Idén a szintén Jászai Mari-díjas Gregor Bernadett érkezett hozzájuk egy – elsősorban – Karády Katalint idéző zenés műsorral. Pekár Zsolt polgármester, dr. Istvándi Csilla és dr. Veres Zoltán elkísérték a művésznőt a tragika szülőházába is, ahol a színésznő kézjegyével látta el a Jászai Mari-díjasok falát. 

Az emléknap előestéjén Gregor Bernadett színésznő lépett fel Ászáron. FORRÁS: Ászár közösségi oldala

2017 óta az is hagyomány Ászáron, hogy a díszelőadás előtt átadják a Simon István-díjat. Idén Mazalin Zsuzsanna előterjesztése alapján, a képviselő-testület egyhangú döntésének értelmében Kovács Gyuláné Köbli Erzsébet vehette át ezt a rangos települési kitüntetést. 

„Köbli Erzsébet, vagy ahogy a faluban csak emlegetjük, Bözse, még a múlt évezredben kezdte a közösségi tevékenységét, több hagyományossá vált rendezvény kitalálásában, szervezésében, lebonyolításában végzett aktív munkát magánszemélyként, szülőként, alapítványi kurátorként. Az utóbbi években ingyen és bérmentve a háziorvosnak sietett segítségére Covid-oltással és szűrővizsgálattal kapcsolatos telefonos intézkedéssel” – olvasható a bejegyzésben. 

Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja ezt az ászári rendezvénysorozatot, így minden alkalommal képviselteti magát egy-egy vezető tisztséget betöltő megyei személy is. Ezen az esten dr. Veres Zoltán jegyző látogatott el hozzájuk. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában