Rímes Kávé

2023.03.28. 16:41

Hobbizenélés nemcsak középiskolás fokon Győrben

A Rímes Kávé márciusi rendezvényének két győri hobbizenésze volt a vendége: Cseh György (gitár, ének) és Fekete Barnabás (gitár, tangóharmonika, szaxofon, klarinét).

Olvasó-tudósító

Mindketten zenekedvelő családban nevelkedtek. „Rendes szakmát” tanultak, Gyuri tanító, Barna távközlési mérnök lett. Diákkoruk óta lelkesednek a zenéért. Zenekarokat alapítottak, megkezdődött az országjárás, a klubélet. Nívós, elegáns bálokban zenéltek. Volt olyan időszak, amikor a Transzfolk együttessel európai népzenét játszottak határon innen és határon túl.

Az igényesen összeállított műsoruk öröm volt a 130 fős hallgatóságnak, melyet vastapssal jutalmazott.

Az együtt zenélés tökéletes összhangja tükrözte az ízlésbeli közös metszetet, az azonos színvonalú technikai tudást. A hobbi célt és értelmet ad a mindennapoknak. Aki élte, éli a zenészek életét érzi a sokféle érzelmi hatást. Ettől nehéz elszakadni, mert mindig vágyódik utána. Ezenkívül kiváló eszköz a kapcsolatteremtéshez, a tanuláshoz, a szabadidő okos eltöltéséhez. Természetesen ehhez jó családi háttérre is szükség van.

Sajnos a gépzene eléggé kiszorította az élőzenét, viszont az élőzenének varázsa, hangulata van: megragadó, egyszeri, megismételhetetlen. A zenészek jelenléte pótolhatatlan. Talán visszajönnek azok a szép idők, amikor beülhetünk egy étterembe, kávéházba jó zenét hallgatni. esetleg táncolni.

A két zenész többek között az Akkordeon tánczenekarnak is oszlopos tagja.

A megzenésített versek, zeneszámok meghódították a lelkeket. Hálás köszönet a zenészeknek a szép estéért.

Lejegyezte: Szörényi Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában