Fotókiállítás

2023.03.15. 21:59

Az én Rábaközöm - Vetített képes előadás a természet szépségeiről

Érdeklődő volt a közönség – emelte ki Molnár István, aki szakmai tudnivalókat is megosztott egy-egy kép elkészültével kapcsolatban a hallgatósággal, „Az én Rábaközöm” címmel ugyanis előadást tartott a természetfotós.

Kustor Réka

Érdeklődő volt az előadáson a közönség, várható a folytatás. Fotó: Harang Ramóna

Árvai Eszter művelődésszervező kiemelte, megvan az igény az effajta közösségi összejövetelekre. Molnár István képein pedig látszik, hogy nagyon sok munka van bennük. 
– A fotók önmagukért beszéltek, érezhető rajtuk a befektetett türelem és a természet szeretete. A felhíváson szereplő Rodin-idézet pont passzolt a művelődési házban tartott előadáshoz. 
„A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg” – míg mi többnyire elszaladunk mellette, addig Molnár István megragadja azt. 
Közel 240 képet vetített le a természetfotós. – Igyekeztem kicsit más aspektusból megmutatni a közvetlen környezetünket, azt, hogy milyen szép helyen élünk. A Rábaköz épített örökségeiről is hoztam fotókat, például beledi utcaképeket, majd áttértünk a természetben készült felvételekre – mondta Molnár István, aki kulisszatitkokat is megosztott. 
 

Molnár István a képein keresztül mutatta be a Rábaköz szépségeit. Fotó: Pénzes István

– A fényképkészítés körülményeiről is beszéltem, arról, hogyan lehet például motiválni a nagyvadakat. Téli képek is megjelentek a vetítővásznon, de kedvelt téma volt a madarak és a virágok. Szó volt a madár­etetésről és arról, hogyan kell viselkednünk a természetben. Aktív volt a közönség, bátran kérdeztek. Két érdekességgel készültem, az egyik a szürke gém, a másik a színpompás jégmadár víz alatti vadászata volt. Örömmel töltött el, hogy a helyiek mellett szakmai berkekből is voltak érdeklődők – mondta Molnár István. 
A fotós egy kiállítással felérő élményanyagot prezentált, a résztvevők pedig a folytatás igényével búcsúztak tőle. Amint azt Árvai Eszter megerősítette, a folytatás nem marad el. 
– Ajánlom mindenkinek, hogy a legközelebbi alkalomra jöjjön el, csodálkozzon rá a fotókra, és talán más szemmel nézi majd a világot. 
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában