Bernadett szombat este lép színpadra a műsorban

2023.03.18. 10:50

A Dal 2023 – Döntőt ért a győri énekesnő Anya, bújj mellém című dala – videók

Szombat este lép A Dal színpadára Boda Bernadett. Az erdélyi származású, több mint két évtizede Győrben élő énekesnő év elején írt friss szerzeményével, az Anya, bújj mellém című dalával nevezett az országos műsorba.

Szeghalmi Balázs

A győri énekesnő nem áll egyedül A Dal színpadára, s ami külön biztató számára, hogy a parányi kisalföldi csapatban is bízhat a szombat esti fellépés során.

Fotó: Csapó Balázs

  • A fiatal művész a gyerekkori traumákat megidéző, lírai hangvételű szerzeményről kendőzetlenül mesélt a Kisalföldnek. 
  • Bernadett neve ismerős lehet azoknak, akik különböző zenés rendezvényeken vagy épp utcabálokon előszeretettel vesznek részt Győrben és a város környékén.
  • A helyi Hoppáré zenekar Dzsem formációjában 2017 óta énekel a most huszonnyolc éves énekesnő.

Szembenézni a múlttal

– Szeretek a Hoppáré Társulatában játszani, ám régóta vágyom arra, hogy a saját gondolataimmal is közönség elé álljak. A dalírással régóta foglalkozom, eddig körülbelül hatvan saját számot szereztem. A Dal 2023-ba egy most januárban írt, melankolikus, szomorkás zenével, az Anya, bújj mellém című dallal neveztem. Ezt elsősorban a szüleim sorsa, a saját gyerekkorom ihlette.

Rengeteget dolgoztam magamban azon, hogy a múltamnak ezzel a részével szembe tudjak nézni. Bár a gyerekkori traumákat felnőttként is hordozzuk, meg kell tudni bocsátani és tovább kell lépni – mondta őszintén Boda Bernadett, aki azt sem titkolta: érzelmileg is kihívás lesz számára a Duna élő show-jában színpadra állni.

Elérzékenyülés nélkül

– Nehéz számomra az Anya, bújj mellémet elérzékenyülés nélkül előadni. Bízom benne ugyanakkor, hogy sikerül átadnom a dalom mondanivalóját, s a zsűriben és a nézőkben is lesz fogadókészség a témára – tette hozzá. Bernadett azon nem aggódik, hogy meddig juthat a dalversenyben. – Több mint négyszáz dal közül választottak a legjobb negyvenbe.

Így már nyertesnek mondhatom magam, hisz ez is sokkal nagyobb eredmény, mint amiről gyerekként valaha álmodhattam. A gyerekkori énemet Sík Frida egyik kis győrszentiváni tanítványa, Sárika játssza majd a tehetségkutató színpadán. Zongorán Grósz Arthur Valentin kísér, aki győri gyökerekkel rendelkezik, míg a fellépőruhám szintén a kisalföldi nagyvárosban készült, Vargáné Papp Éva keze munkáját dicséri – mondta.

Eddig közel hatvan saját dalt írt Boda Bernadett.
Fotós: Csapó Balázs

Erős mezőnyben

A Dal 2023 második válogatója szombat este, 19.35-kor kezdődik, s a győri énekesnőnek nemcsak fiatalokkal, de nagy visszatérőkkel is versenyeznie kell. Többek közt színpadra áll majd a Roy és Ádámból ismert Kohánszky Roy, valamint Pál Dénes és Nagy Bogi is ebben az adásban.

Erdőben három főszereplővel

Az Anya, bújj mellém című dal klippremierjét a héten tartották. Az erdőben játszódó, három idősíkon futó történetben Boda Bernadett gyerekkori énjét a már említett győri kislány, Sárika játssza, míg az idősebb alteregóját Tóth Enikő színésznő alakítja, aki többek közt arról nevezetes, hogy ő „kölcsönzi” Julia Roberts magyar hangját a mozifilmekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában