Békeláng

2022.12.21. 17:33

Továbbadták a betlehemi lángot Mosonmagyaróváron

Az Európai Cserkészszövetség cserkészei múlt vasárnap a délelőtti szentmisék végén a három mosonmagyaróvári katolikus templomban – a piarista kápolnában, a mosoni Nepomuki Szent János-templomban és a magyaróvári Szűz Mária királynő és Szent Gotthárd-templomban – osztották ki a betlehemi békelángot az arra vágyóknak.

kisalfold.hu

Advent idején egy osztrák gyermek meg- gyújtja a betlehemi barlangban lévő lángról a lámpását, amelyet aztán az Austrian Airlines repülőgépén Ausztriába repítenek. 1986-ban a bécsi cserkészek úgy döntöttek, hogy együttműködnek a béke lángjának terjesztésében, ezzel megvalósítva a cserkészet egyik kulcspontját, a felebaráti szeretetet, amely a napi „jó cselekedetben” jut kifejezésre. Évről évre egyre nagyobb a részvétel és a lelkesedés a béke lángjának cserkészcsapatokon keresztül történő kiosztása iránt. A szervezésben és terjesztésben évente több ezer ember vesz részt. 

A piarista kápolnában is sokan vehettek a betlehemi lángból.

A gyertyáról gyertyára szálló egyszerű láng megtartása és terjesztése Betlehemből otthonunkba segít abban, hogy a karácsonyi előkészületeket újra az igazi születésnaposra összpontosítsuk: Jézusra, akinek születéséről egy betlehemi barlangban minden évben megemlékezünk. Egy kis láng, amelyet advent utolsó napjaiban otthon tarthatunk, hogy emlékeztessen bennünket arra, hogy az ajándékok és az étkezések mellett, ahol az egész család összegyűlik, az igazi esemény a próféták által meghirdetett gyermek születése: Isten fia, az Ige, aki testté lett és sátrat vert közöttünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában