Adventi muzsika

2022.12.07. 23:00

Az esztergomi bazilikában énekeltek a soproni, balfi, bánfalvi, fertőrákosi kórusok

kisalfold.hu

Öt német nemzetiségi kórus, köztük a fertőrákosi adott koncertet az esztergomi bazilikában

A Sopron és Környéke Német Kultúrklub szervezésében öt kórus tagjai keltek útra advent második hétvégéjén, hogy együtt énekeljenek és eltöltsenek egy kellemes napot. Az esztergomi bazilikában a Hajnalpír Ének Egyesület, a Balfi Kórus, a Bánfalvi Kórus, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar és a Fertőrákos Német Nemzetiségi Kórus adott koncertet, német nyelvterületről válogatott dalokat, kórusműveket énekeltek. 

A koncert után igazi polkazene mellett vacsoráztak, a Borvirág együttes zenélt. 

– Az advent a rohanó, háborgó létben egy kicsit elcsendesít bennünket, visszavisz a mesék világába, ünneplőbe öltözteti a szívünket – mondta Krisch Magdolna, a Sopron és Környéke Német Kultúrklub elnöke. – Megtanít újra hinni a szeretetben, elfeledteti velünk a gondjainkat, s talán jobbak is vagyunk ilyenkor decemberben. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy ne csak a mindenhonnan hallatszó ékes mondatok, a karácsonyi díszek és étkek, az ajándékok jelentsék a karácsonyt, hanem a szívünkben is legyen igazi ünnep, örüljünk az együttlétnek. Ezt szolgálta az öt kórussal közösen eltöltött nap – tette hozzá. 
 

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában