Adventi üzenet

2022.12.21. 07:57

A várakozás öröme

Kányi Róbert, igazgató

Kányai Róbert, igazgató, EESZI.

Fotó: Huszár Gábor

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr több mint negyven éve áll az emberek szolgálatában. Fogadja a kismamákat, majd a megérkező újszülötteket, és végigkíséri a gyermekek fejlődését egészen a középiskola végéig a védőnői és az iskola-egészségügyi szolgálaton keresztül. Gondoskodik a szociális étkezést igénylőkről, gondozza az otthonukban élő időseket, és ha ez már nem elég, az idősek otthonaiban fogadja azokat, akiknek 24 órás gondoskodásra van szükségük. 

Öröm látni, ahogy karácsony közeledtével ellátottjainknak, az őket ránk bízó hozzátartozóknak és kollégáimnak is megtelik a szíve szeretettel, elkezdődik a készülődés a fogyatékosok napközi otthonában, az idősklubokban és az idősek otthonaiban. Számunkra a mindennapok nehézségei és örömei egész évben közösek, együtt éljük meg a leglesújtóbb és a legfelemelőbb pillanatokat, de ilyenkor az adventi várakozás idején minden mégis kicsit más. Megtelnek telephelyeink a legkülönbözőbb karácsonyi műsorokkal az óvodás manóktól az idősek által előadott pásztorjátékig, érkeznek az ajándékok és a felajánlások, de a legfontosabb, hogy a várakozás örömét együtt éljük meg az intézmények falai között. Az elmúlt években a pandémia idején zárva voltak kapuink, megtapasztaltuk, milyen nehéz elzárva lenni a szeretett hozzátartozóktól, a vendégektől, milyen korlátozva lenni az ünnep idején. Mekkora ereje van a hitnek, az odafigyelésnek és a szeretetnek, bíztunk abban, hogy nem lesz ez mindig így! 

Kérésünk meghallgatásra talált: 2022-ben újra nyitott közösségekben várják idősek, hozzátartozók és kollégáim a Kisjézus eljövetelét és a karácsony szent ünnepét! Köszönjük szeretetüket és támogatásukat, áldott ünnepet kívánunk ­mindenkinek! 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában