400 pont a felvételin

2022.10.20. 17:55

Maximum - Megnyílt a Győri Balett legeredményesebb képzőművész hallgatóinak kiállítása

Maximum címmel nyílt kiállítása a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium kilenc diákjának, akik kimagasló eredményt értek el idén.

Sperling Krisztina

Fotó: Rákóczy Ádám

A tárlatnak beszédes címet választottak, ugyanis azt a sikert testesíti meg ez az egyetlen szó, hogy az intézmény nyolc tanulója maximum pontszámmal nyert felvételt valamelyik egyetem művészeti képzésére, egy hallgatójának pedig a IV. Országos Festészeti Verseny első helyezését ítélték. Ez a tömeges siker nem mindennapi eredmény a művészeti pályán.

A kiállítást Derczó Tibor, a középiskola intézményvezetője nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Csizmadia Zoltán dékánhelyettes.

Derczó Tibor kiemelte, a főszerep a kiállító kilenc tanulóé, de ez a siker egy csapatmunka eredménye. Azé a csapaté, amelyben az alapok lerakásától kezdve a lezárásig mindenkinek fontos szerepe van. „Hihetetlen lelkesedéssel és odaadással dolgoztak a mesterek azon, hogy ezek a gyerekek most itt lehessenek. A képzés és az intézmény is egy nagyon szép, felfelé ívelő szakaszban van. Egy komoly építkezési folyamatban vagyunk. Nem vagyunk a végén, felhúztunk már néhány szintet, és az a célunk, hogy egy toronyházat építsünk. Büszkék vagyunk rá, hogy az itt tanulók a művészeti mellett a közismereti tárgyakban is eredményesek, országos tanulmányi versenyeken bizonyítanak. Valljuk, hogy az a művész, aki gondolkodik, az kétszer annyit ér. Ezek a gyerekek teli vannak ötlettel és kreativitással, talán egyeseknél még a kitartást kell kicsit erősíteni bennük” – fogalmazott az intézményvezető.

A kiállítás külön érdekessége, hogy az animáció is megjelenik. A látogatók megtekinthetik Mayer Roland Belső út című rövidfilmjét és Zsoldos Boglárka alkotását, aki digitális díszletet alkotott az Alice című balettelőadáshoz. 
„Hatalmas büszkeség és öröm, hogy ilyen kapcsolódások – tavaly 3-4 is volt – jönnek létre a táncművész és a képzőművész szakok között” – mondta Derczó Tibor.

A kiállítás a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János kar Talentum – Fiatal Alkotókat Támogató – rendezvénysorozatának részeként jött létre. Derczó Tibor köszönetét fejezte ki az intézménynek amellyel rendkívül jó együttműködést ápolnak. Kiemelte, ez már a sokadik alkalom, hogy a kar kiállítóterében nyílhat kiállítása a Győri Balett iskolájának.

Azokat, akik a kiállítás mellett szeretnének betekinteni az iskola munkájába is, tárt karokkal várják november 18-án amikor nyílt napot tartanak. Délelőtt Ra-Fe-Mi című versenyen mérhetik össze tudásukat a 7. osztályosok a rajz, festés és mintázás területén, délután 2 órától pedig bárki megismerheti testközelből az iskola életét.

A felvételt nyert tanulók, és a felsőoktatási intézmény, ahol tanulmányaikat folytatják:
Baracskai Krisztina (12. évf) – Budapesti Metropolitan Egyetem / Képi ábrázolás
Fekete Boglárka (13. évf) – ELTE Savaria Egyetemi Központ / Vizuális Művészeti Tanszék
Gombkötő Eszter (13. évf) – Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar / Tervezőgrafika
Horváth Zsanna (13. évf) – Magyar Képzőművészeti Egyetem / Festő 
Kmetti Luca (12. évf) – Széchenyi-egyetem Design Campus / Tervezőgrafika
Mayer Roland (13. évf) – Magyar Képzőművészeti Egyetem / Intermédia
Pintér Zita Gréta (13. évf) – MOME / Tervezőgrafika
Zsoldos Boglárka (12. évf) - Budapesti Metropolitan Egyetem / Animáció

A IV. Országos Festőverseny I. helyezettje: Kondor Szonja

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában