Beszélgetés egy legendával

2022.09.23. 12:43

Cseh Tamás szerzőtársa, az undenground zene meghatározó alakja, Másik János érkezik Ravazdra

Egy zenés portrébeszélgetésre hívnak a szervezők a ravazdi pajtába Másik Jánossal, akit leginkább Cseh Tamás zenész társaként ismeri a közvélemény, de underground zenészként lett ismert.

kisalfold.hu

Másik János előadóművész, zeneszerző énekel a Cseh Tamás-emlékkoncerten a világzenei nagyszínpadon, a 18. Sziget Fesztivál nulladik napján az óbudai Hajógyári-szigeten. Fotó: MTI archív / Mohai Balázs

Másik Jánosról kevesen tudják, hogy kisbajcsi születésű, és győri muzsikusként kezdte. 1975-ben Cseh Tamással és Bereményi Gézával közösen megírták előadták a Levél nővéremnek című előadást, melyből lemez készült. A szerzőhármas még két közös színházi, illetve lemez produkciót készített: Levél nővéremnek 2.(1994) és az Igazi levél nővéremnek (2001).  

De ott volt a 70-es évek magyar jazz megújulásában (Interbrass), majd a beinduló magyar underground több formációjában (Balaton, Európa Kiadó, Trabant) is jelentékeny szerepe volt. 

Másik János beszélgetőtársa 18 órától Bérczes László színházi rendező, dramaturg, kritikus, az Ördögkatlan Fesztivál főszervezője lesz.
A beszélgetés első részében biztos szó lesz a kezdő győri évekről, majd a saját munkákról és az együttműködésekről is. De a "Nagy öreg" magával hozza a hangszereit is. Egykori győri zenésztársaival még közös örömzenélésre is lehet számítani.

De már délutántól szeretettel várnak mindenkit Ravazdra, (Őrhegy utca 23-27.), ahol Pottyondy Ákos önfenntartó gazda beszél a mai környezettudatos gyümölcsfeldolgozás módszereről és segítségével megépül egy aszaló berendezés, amelyet mindeni elkészítehet otthon is, este pedig a Háklár Trió ad koncertet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában