Szép volt Emese!

2021.10.27. 20:51

Nemzetközi sikert ért el az egykori győri diáklány Hollandiában

Albert Emese, a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium egykori növendéke és jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fuvola szakos hallgatója második helyezést ért el az idén online megrendezett Dutch International Flute Competition zenei versenyen.

kisalfold.hu

Albert Emese

A 14–18 év közötti fiatal tehetségek korcsoportjában a 35 induló közül összesen öt versenyzőt engedett a zsűri a fináléba a beküldött elődöntős műsorszámok alapján. A fiatal fuvolista egyedüli magyarként, három orosz és egy szerb versenyző mellett jutott tovább a döntőbe, amelyet 2021. 10.23-án tartottak Hollandiában.

Albert Emese hálás Kovács Katalin egykori gimnáziumi és Oross Veronika jelenlegi egyetemi oktatóknak a felkészítésért és szüleinek az áldozatos helytállásukért, támogatásukért. Az eredmény kihirdetése után így nyilatkozott Emese: „örülök, hogy részt vehettem ezen a rangos fuvolaversenyen, s hogy második helyezést értem el. Végül, de nem utolsósorban büszke vagyok arra, hogy egyedüli magyarként képviselhettem országunkat a helyezettek listáján”.

Albert Emese

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában