Helyi kultúra

2021.06.18. 15:00

Hamarosan kezdődik a XII. Győri Reneszánsz és Barokk Hét

A régizenei találkozó programjában a koncertek mellett ének- és hangszeres mesterkurzusok szerepelnek. 

kisalfold.hu

2021. június 27 – július 3.-ig 12. alkalommal rendezik meg a régizenei találkozót Győrben. Az érdeklődők neves előadók koncertjeire látogathatnak el a hét folyamán.

A hetet június 27-én, vasárnap 19 órakor a Bacchus Consort régizenei együttes koncertje nyitja meg Győrben a Harmónia-udvarban (9023 Győr, Csaba u. 3.). Az előadás címe: Peru – Dél-amerikai népzene és a spanyol barokk a 18. századi Peruban.

A hét további részében koncertezik a Custos Consort régizenei együttes, akik Shakespeare és korának zenéjét mutatják be, a Solis Consort Régizenei Műhely a régmúlt muzsikáját hozzák el Hangos híradás címmel, a Duó Spirito, akik Schubert és Xaver Mozart zenei világába repítenek, valamint előadást tart Horváth Anikó csembalóművész.

A régizenei találkozó programjában a koncertek mellett ének- és hangszeres mesterkurzusok szerepelnek. A jelentkezők furulya, barokk hegedű, cselló, csembaló, fortepiano, kamarazene és barokk ének kurzusok keretében mélyíthetik tovább régizenei tudásukat és sajátíthatják el a korabeli előadásmódot.

A régizenei találkozó minden korosztály számára biztosítja a szakmai fejlődés lehetőségét. A rendezvény növekvő sikerét pedig az évről-évre egyre bővülő hallgatói létszám és a teltházas koncertek mutatják.

A Győri Reneszánsz és Barokk Hét a Harmónia Művészeti Iskola szervezésében jön létre, melyet Győr Megyei Jogú Városa is támogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában