A Hanság-főcsatorna mellett forgattak

2020.04.20. 17:10

A zene szeretete inspirálja a fertőszéplaki családi formációt

A fertőszéplaki Semmi nevű együttes feldolgozásokkal kezdte a zenélést, a múlt héten pedig saját szerzeményükhöz forgattak videóklipet. Elérkezettnek látják az időt, hogy másokkal is megosszák zenéjüket.

Máthé Erika

Balogh Gábor a fiúkkal - Titusszal és Bencével - szeretné kipróbálni magukat tehetségkutatón.

Fotó: Magasi Dávid

– Történetünk a Beatlesszel indul, hatásukra kezdtünk hatvanas évekbeli slágereket játszani. Egy idő után áttértünk a magyar dalokra, úgy gondoltuk, ezek közelebb állnak a hazai emberekhez. Magyar nevet kerestünk, így lett az együttes neve Semmi – indokolja a névválasztást az apa, Balogh Gábor, a zenekar egyik gitárosa. – Azért Semmi, mert nem jutott eszünkbe semmi – teszi még hozzá nevetve a huszonhárom éves Bence, a dal- és szövegíró, énekes és gitáros. – El lehet játszani a névvel, akár egy lemez, akár egy fellépés alkalmával – véli Gábor. Titusz, a kisebbik fiú egyetértően bólint, csendestársként követi a beszélgetést. Utolsó éves a széplaki általános iskolában, ő a basszusgitáros.

Balogh Gábor a fiúkkal – Titusszal és Bencével – szeretné kipróbálni magukat tehetségkutatón. Fotó: Magasi Dávid

A Balogh család tíz éve költözött Mátészalkáról a Fertő-parti településre. Kreativitással és nyitottsággal megáldva az anya és lánya könyvblogot indított, az apa zenélni kezdett a fiúkkal. Eleinte angol dalokat dolgoztak fel, ezt saját angol, majd magyar dalok követték. Első klipjüket a Hanság-főcsatorna mellett forgatták a Vadnyugati sztori című számhoz. A két fiú autodidakta módon tanulta a zenét, Bence nyolc éve gitározik, Titusz rendszeresen tavaly óta. A családfő zene tagozatos általános iskolában ütő tanszakra járt, korábban dobolt egy másik bandában, a gitározást ő is nemrég kezdte. A család ismérve a minőségi zene szeretete.

– Mindannyian szeretjük a zenét. A lányom ritmusgitározik, Bence egy ideje a handpant is tanulja. Tudatosan nem hallgatunk rádiót, nem nézünk tévét, otthon mindig olyan zene szól, aminek van mondanivalója számunkra. A változatos zene többféle stílusra nyitottá tesz. A Vadnyugati sztori című dal country stílusú, de nem szeretnénk beskatulyázni magunkat – mondja Gábor.

– Több dalon is dolgozunk, azoknak kicsit más a műfajuk – egészíti ki Bence, majd az alkotás folyamatáról mesél: – Változó, hogyan születik egy szám, gyakran dallamfoszlányból indulunk ki, utána írunk hozzá szöveget. Máskor próba közben alakítunk a zenén és a módosítás miatt teljesen más irányt vesz az eredeti ötlet. Nincs megkötés, ettől izgalmas – ecseteli lelkesen. Bence jelenleg a zenéléssel foglalkozik, az apa futárként dolgozik Ausztriában, este és hétvégén tudnak időt szakítani a próbákra. Gábor szerint a fejlődés elengedhetetlen feltétele a gyakorlás. – Hét közben napi egy-két órát gyakorolunk, hétvégén többet. A zene szeretetéért játszunk, de jólesik a visszajelzés, hogy másoknak is tetszik, amit csinálunk. Amint lecseng a vírushelyzet, tehetségkutató versenyen szeretnénk megméretni magunkat – mondja búcsúzóul Balogh Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában