belváros

2020.03.23. 07:34

Bontják az óriáskereket Győrben, a Dunakapu téren

A győriek 2018 őszén örülhettek először az 50 méter magas látványosságnak.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

A nevezetes európai városokban, mint London, Párizs, Bécs, Budapest, igazi szimbólumnak számít az óriáskerék. A győriek, illetve az idelátogatók 2018 őszén örülhettek először az 50 méter magas, 30 gondolás, 180 férőhelyes, magyar gyártásban készült forgó látványosságnak.

Az őszi-téli szezon után 2019 szeptemberétől újra megszokott helyén, a Dunakapu téren láthattuk viszont a kereket. Nem véletlenül szerették meg a győriek a forgó attrakciót, hiszen páratlan kilátás nyílik az óriáskerékről a Mosoni-Dunára, a Rábára, szinte madártávlatból látni a győri hidakat, a romantikus Radó-szigetet és a környező templomok tornyait, a belváros sokszínű, ódon háztetőit. A közösségi oldalakon számosan osztották meg róla készített panorámafelvételeiket, miután kipróbálták.

Március 19-én elkezdődött a szerkezet lebontása, de reméljük, idén ősszel kicsik és nagyok örömére ismét viszontláthatjuk.

Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában