Programajánló

2019.09.20. 12:03

Van az évnek egy éjjele, amikor minden a könyvekről szól

Szeptember 28. – Az irodalom rajongóinak már most érdemes beírniuk a naptárba ezt a dátumot!

kisalfold.hu

A Színházak Éjszakája mintájára 2007-ben született könyves fesztivál a könyves kultúrát, a könyvolvasást, mint örömforrást mutatja be.

Jávor Zsófia, a Libri programjainak egyik szervezője mesélt lapunknak az országos eseménysorozat győri programjáról:

Az Olvasás Éjszakája azért kiemelkedő esemény, mert napjaink pezsgő irodalmi életét koncentráltan mutatja be. Itt azokkal szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők, akik ma, itt és most írnak remekműveket. akiknek a közelmúltban jelentek meg könyveik.

Fontosnak tartottuk, hogy erre az alkalomra olyan szerzőket kérjünk fel, hozzunk közel a közönséghez, akik iránt érdeklődnek az olvasók. Ehhez elsősorban a győri könyvesboltunk tapasztalatait, a helyi olvasók visszajelzéseit vettük alapul. Az olvasók érdeklődését szem előtt tartva állítottuk össze a programot.

Akik szeptember 28-án ellátogatnak könyvesboltunkba, olyan írókkal találkozhatnak, akik egy kötetlen, laza hangulatú beszélgetés keretében osztják meg műhelytitkaikat olvasóikkal.

Az estébe nyúló rendezvény győri helyszínén, a Libri Baross úti könyvesboltjában délután négy órától várják a könyvek szerelmeseit, hogy együtt ünnepeljék közös szenvedélyüket, az olvasást.

Az Olvasás Éjszakája programja:

16.00 – Beszélgetés Tomor Anitával – Az Álmodtam rólad, a Nyolc éjszaka és a Sugar Daddy című kötetek szerzője mesél romantikáról, írásról, nagy sikerű regényeinek műhelytitkairól. Az írónővel Mikos Ákos beszélget.

17.00 – Vendégünk: Fábián Janka – Különleges sorsok, történelmi korok, erős és esendő emberek elevenednek meg az írónő történeteiben. Az évek során megjelent rengeteg nívós kötet mindegyike hűen tükrözi Fábián Janka egyedi, máséval össze nem téveszthető írói hangját.

18.00 – Beszélgetés Péterfy-Novák Évával – Az Egyasszony című könyv villámcsapásként érte a magyar olvasókat. Volt, akit sokkolt, és volt, akinek egy pillanat alatt megvilágította az élet sötét sarkait. Az írónőt az esemény házigazdája, Mikos Ákos kérdezi tapasztalásról, írásról, blogjáról és könyveiről.

19.00 – Beszélgetés Lakatos Leventével – A mai magyar szórakoztató irodalom egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, a Szigor-sorozat szerzője osztja meg velünk műhelytitkait.

20.00 – Egyedi Péter zenés estje – Az Óriás zenekar frontembereként ismert énekes-gitáros önállóan, szólóprojektjeivel is úgy szólítja meg zenéjén és szövegein keresztül a hallgatóságot, ahogy az csak keveseknek sikerül. A kiváló zenész különleges hangulatú gitárjátékát hallgathatjuk meg ezen az estén.

Az esemény házigazdája: Mikos Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában