Kiállítás

2019.09.12. 14:33

Barangolások és kalandozások – kiállítás a Várkerület Galériában

Őszi kiállítási évadját kezdte meg a Várkerület Galéria, amellyel egyúttal működése 30. évébe is lépett – ezt a Soproni Képzőművészeti Társaság alelnöke, Jakabné Tóth Mária mondta Németh Ottó kiállításmegnyitóján.

kisalfold.hu

A kiállításmegnyitó sem a szokványos volt: Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke rögtönzött, nyilvános interjú formájában kérdezte az alkotót pályájáról, képeiről, műhelytitkokról.

A beszélgetés során Németh Ottó, aki jelenleg a Soproni Képzőművészeti Társaság tagja, beszélt az indíttatásról, amely az alkotás irányába vezette pályáját, a természetszeretetről, amely megjelenik képein, az idegen tájakról, amelyeket megörökít és az alkotás műhelytitkairól is.

Egyetlen téli, hangulatos soproni utcakép mellett több, a soproni erdő ismert helyei, a természet nyújtotta látvány mellett, távolabbi tájak különlegesen szép helyei, egyben hangulatai is felidéződnek a képeken.

Szép és méltó kiállítása a Soproni Képzőművészeti Társaság évadnyitó alkalmának – hangsúlyozta Keresztény Richárd a megnyitón. A kiállításmegnyitón Süliné Huszár Lilla hegedűjátéka is felcsendült a látogatók örömére. A város az eseményen Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a Kulturális és oktatási bizottság tagja képviselte.

A tárlat megtekinthető szeptember 9-től 20-ig, munkanapokon 15 órától 17 óráig a Várkerület 19. szám alatti Várkerület Galériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában