Közlekedés

2024.05.30. 16:10

Útfelújítás hópénzen Ménfőcsanakon - fotók

Nem is gondolnánk, hogy az enyhe télnek köszönhetően újulhat valósulhat meg útfelújítás Ménfőcsanakon. A Sokorópátkai, eddig csak tengelytörőnek nevezhető út újul meg.

Barki Andrea

– Több évtizedes problémája oldódik meg a napokban a városnak, amivel eddig nem foglalkozott senki. Ez egy rendkívül forgalmas út. Szabó Jenő képviselő úr jelezte felénk, hogy már tűrhetetlen az állapota, viszont ez nem önkormányzati, hanem állami tulajdonú. Kara Ákos parlamenti képviselőnk segítségét kérve még a télen elmentünk az Állami Közútkezelőhöz megoldást megkeresni. A tárgyalások során azt a választ kaptuk, hogy a felújításra sajnos nincs pénz, viszont hótakarításra nagyon sok pénz félre van téve. Abban állapodtunk meg, hogy ha nem lesz nagy hó, amit el kell takarítani, akkor ezt a Sokorópátkai útra fogják fordítani. A város pedig felajánlotta, hogy a felét kifizeti, hiszen bár nem a mi kezelésünkben van, viszont a győriek is használják – ecsetelte egy újfajta együttműködési lehetőséget a csütörtöki helyszíni szemle során dr. Dézsi Csaba András polgármester.

 

–Azt gondolom, máskor is működhet az, hogy nem egymásra mutogatunk. Ha az állami cég nem tud ellátni egy feladatot, akkor ahogy a posta esetében is alkalmaztuk, nagyon fontos, hogy összefogjunk és eredmény szülessen.

 

Ilyen összefogásnak köszönhető egy másik közlekedési problémát okozó útszakasz megjavítása is, mondta a polgármester, emlékeztetve arra, hogy a börtön melletti kis körforgalom komoly forgalmi akadályt képez.

Megegyeztünk a MÁV-val, és ami még sohasem fordult elő, MÁV ingatlanokat szereztünk meg, lebontjuk, és kiegyenesítjük a legendás S kanyart. 

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában