Uniós támogatás

2024.05.29. 16:26

Több mint hatvanmillió forintból újul meg a közösségi tér Hidegségen

Hidegségen még több lehetőséget szeretnének biztosítani a szabadidős tevékenységekre és sportokra.

Papp Fanni

A hidegségi önkormányzat európai uniós támogatást nyert el az „Élhető települések” elnevezésű pályázaton. A település a 61,9 millió forintos forrást a faluközpont közösségi terének fejlesztésére fordítja, amely az önkormányzati hivatalnál található meg.

A tervezett fejlesztések célja, hogy az érintett terület alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, valamint fenntartható módon járuljon hozzá az élhető települési környezet megteremtéséhez és gazdaságos fenntartásához. A fejlesztés a tervek szerint év végére készül el.

A beruházás során a tér meglévő aszfaltburkolatát elbontják, aminek a helyére, illetve a bevezető járdára és lépcsőre minőségi térkő kerül. Továbbá térvilágítást alakítanak ki, utcabútorokkal, közte okospaddal és gépjárműparkolókkal. Azonban nemcsak a külső tereket újítják fel, hanem belsőket is, ahol az elsődleges cél, hogy olyan szabadidős sportokra legyen lehetőség, mint a torna, a kangoo vagy a jóga.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában