Közösségi Pont

2024.05.30. 15:57

Klubhelyiség a közösségnek – Átadták Győrben a Marcalvárosi Közösségi Pontot – fotók

Csütörtökön adták át a „Marcalvárosi Közösségi Pont-ot”, ami a városrészben, az aluljáróban lévő régi kávézó helyén üzemel majd a jövő héttől. A helyiség felújítása, és kialakítása az önkormányzat és Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér jóvoltából valósulhatott meg, és adhat helyszínt kisebb létszámú kluboknak, szakköröknek.

Ollári Gergely

Az eseményen dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója elmondta: önkormányzati támogatással, a régi kávézót felújítva alakítottuk ki a közösségi pontot. A klubhelyiség maximum húsz fős csoportoknak, közösségeknek, baráti társaságoknak ad majd találkozási helyszínt a jövőben.

– Nagy az érdeklődés, és folyamatosak a bejelentkezések. A közösségi pont kulcsát a könyvtártól lehet majd egyeztetés után elkérni, de az épület egy könyvkölcsönzővel is kiegészült, ami hasonlóan a vidéki buszpályaudvaron üzemeltetett automatához, az otthonról, internetről megrendelt könyvtári könyvek kikölcsönzését és visszahozatalát teszi lehetővé –fogalmazott lapunknak dr. Horváth Sándor Domonkos.

Dézsi Csaba András polgármester beszédében hangsúlyozta: felmerült, hogy a városrészben nincs olyan közösségi helyszín, ahol kisebb csoportok össze tudjanak jönni. Ezért alakítottuk ki ezt a pontot. Nem nagy a tér, de ha a közösség kinövi, és igény is lesz rá, akkor érdemes bővíteni is.

A klubhelyiségben energiatakarékos fűtést szerelnek be, az asztalok, és székek mellett kisebb konyha is várja azokat akik igénybe szeretnék venni.

Borsi Róbert, a városrész önkormányzati képviselője szerint a nagyobb szervezetek számára sokkal több lehetőség van már, akár pályázati úton forráshoz jutni, és ezáltal helyiségeket bérelni.

A klubhelyiség találkozási pont lehet a lakók számára. Marcalvárosban nem csak utakat újítunk fel, beruházásokat hajtunk végre, hanem közösséget is építünk

– tette hozzá a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában