Díjakat kaptak

2024.05.28. 10:27

Díjakat, elismeréseket adtak át a vármegyei horgászok küldöttgyűlésén

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége nemrég tartotta meg hagyományos küldöttgyűlését. A rendezvényen a vármegyei önkormányzat Timár Gábor világbajnok horgásznak, ötven éves versenyzői múltjáért, vállalkozásáért a vármegyei szolgálatáért díjat és emlékplakettet adott át. A megyei horgász szövetség a Rábatext leköszönő elnökét és a Szigetköz leköszönő adminisztrátorát is díjazta. Díjakat, elismeréseket adtak át nemrég a megyeszékhelyen.

Ollári Gergely

Nemrég tartotta meg a megyeszékhelyen a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége hagyományos küldöttgyűlését. Az eseményen Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna ügyvezető elnök beszámolt a szövetség 2023-as évéről. A beszédében kiemelte: a szövetségnek jelenleg 88 egyesülete van, a háromszáz fő feletti egyesületek közül a három legnagyobb a mosonmagyaróvári Honvéd, a fertődi (Solaris), és a győri Magyar Vagon és Gépgyár. Díjakat is adtak át az eseményen.

Díjakat, elismeréseket kaptak – Az eseményen elismerést vehetett át Timár Gábor, akinek egész élete összeforrt a versenyhorgászattal, a halfogással és a vizekkel. A díjat a vármegyei önkormányzat képviseletében Méri Attila adta át a horgásznak.
Díjakat, elismeréseket kaptak – Az eseményen elismerést vehetett át Timár Gábor, akinek egész élete összeforrt a versenyhorgászattal, a halfogással és a vizekkel. A díjat a vármegyei önkormányzat képviseletében Méri Attila adta át a horgásznak.
Fotó: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége

Ahogy az ügyvezető elnök említette: az online vizsgáztatás 2023-ban is gördülékenyen zajlott, a mintegy negyven vizsganapon 804 fő jelentkezett, hogy számot adjon tudásáról. Ebből 728 fő jelent meg, és 630-an tettek sikeres vizsgát. Beszámolójában hangsúlyozta, hogy a szövetség tervei között szerepel két sólya telepítése is, ezeket Denkpálnál és Koppánymonostornál tervezik, már engedéllyel rendelkeznek mind a kettőre, csak a jó vízállást várják. További célok között szerepel az ívó és élőhelyek fejlesztése, horgász turisztikai fejlesztések tervezése. 

Kiemelte: a megyei szövetség idén, május 10-ig mintegy 66 millió forintból telepített halakat kezelt vizeibe. Köztük a Dunába, a Mosoni Dunába, a Rábába, a Marcalba, a Szigetközi hullámtéri ágrendszerbe, a Hanság-főcsatornába és a Zátonyi-Dunába. 

A szövetség az év elején 100-100 kilogramm hallal támogatott tíz vármegyei egyesületet. Támogatásban részesült a Ciráki HE., a Dunaszegi Morotva HE., az Enesei HE., a Kimlei HE., a Kisegeri HE., a Nagylózsi SHE., a Pénzügyőr HE., a Püski HE., az Újkéri HE., és a Vági Horgász Egyesület. 

Díjakat, elismeréseket adtak át 

A rendezvényen a vármegyei önkormányzat képviseletében Méri Attila a Timár Mix tulajdonosának, Timár Gábor világbajnok horgásznak, ötven éves versenyzői múltjáért, vállalkozásáért a vármegyei szolgálatáért díjat és emlékplakettet adott át. 

Ahogy a méltatásban elhangzott: Timár Gábor egész élete összeforrt a versenyhorgászattal, a halfogással és a vizekkel. Gyermekkorában a Duna partján élt, édesapja tanította meg neki a horgászat minden fortélyát. Később a versenyhorgászat alapjait is ő rakta le. Az 1970-es évek elején szerepelt első megyei csapatbajnokságán, majd 1976-ban már bekerült a válogatottba. 23 éven keresztül volt a felnőtt válogatott tagja, négyszer szerzett felnőtt bajnoki címet, később többször nyert a masters és a veterán kategóriában is. 2001-ben szövetségi kapitányként világbajnoki címig vezette a gyermekcsapatot. 2016-ban már a veterán válogatott tagjaként állhatott kétszer is a világbajnokság dobogójára Csehországban, ahol a csapatbronz mellett két szektor egyest horgászva ezüstérmet szerzett. A versenyzői pályafutását tavaly koronázta meg, amikor a világbajnokságon a csapat arany mellett végre megérdemelten, egyéni aranyérmet is ünnepelhetett. 

  • Támogatás egyesületeknek 
  • Megérdemelt elismerések 
  • Tervek, célok

Továbbá az eseményen a megyei horgász szövetség Pánczér Cecíliát, a Szigetköz HE. leköszönő adminisztrátorát és Kelemen Imrét, a Rábatext HE. szintén leköszönő elnökét is díjazta, s köszönte meg nekik a horgászközösségért végzett munkájukat. 

Pánczér Cecília 1999. március 1-től került a Szigetköz Horgász Egyesülethez, mint adminisztrátor, 25 éve dolgozik ebben a tisztségben. A kezdeti időszakban kockás papír, írógép és egy másológép állt rendelkezésre a könyveléshez. Mindig fogékony volt az új módszerek és eszközök bevezetésére. Részt vett az egyesület kartonon vezetett tagnyilvántartását felváltó modern számítógépes tagnyilvántartó program kialakításában és beüzemelésében. Munkáját mindvégig precízen odaadással és nagy szorgalommal végezte. 

Kelemen Imre gyermekként és ifjúsági horgászként a versenyzésbe is belekóstolt és ért el jelentős sikereket. 2013-tól lett a Rábatext HE. elnöke. Munkájának köszönhetően sikerült megmentenie az egyesület tanyaházát. Elnökként, a közösség motorjaként rendezvényeket, közös főzéseket, halsütéseket szervezett a tagjaiknak. 2020-ban megkapta a „megye legtöbb társadalmi munkát végző elnöke” címet. 2021-ben a nyugdíjba vonult, de a ezután is sokat horgászott, és dolgozott az egyesületért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában